Συνάντηση Βενιζέλου – Σόιμπλε

Σε θερμό, φιλικό και παραγωγικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η κατ’ ιδίαν συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ.

Κατά τη συζήτηση, έγινε μια επισκόπηση της κατάστασης στην οποία βρίσκεται σήμερα η ελληνική οικονομία και του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής. Σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τεκμηρίωσε την πάγια θέση του ότι η Ελλάδα έχει την υποχρέωση να εφαρμόσει το πρόγραμμα, αλλά ούτε πρέπει, ούτε μπορεί να λάβει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που τροφοδοτούν την ύφεση και την ανεργία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέμεινε ότι θα πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα αναπτυξιακής υποστήριξης και να εφαρμοστούν ολοκληρωμένα προγράμματα ανάσχεσης της ανεργίας και ιδίως της ανεργίας των νέων. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να επιμείνει στο πεδίο των διαρθρωτικών μέτρων, επειδή οι διαρθρωτικές αλλαγές είναι αυτές που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη και δουλειές, κυρίως στη νέα γενιά.

Ειδικότερη αναφορά έγινε επίσης στα δύο μεγάλα προβλήματα της ελληνικής πραγματικής οικονομίας: τα υψηλά επιτόκια που εμποδίζουν τον δανεισμό των επιχειρήσεων και το υψηλό κόστος ενέργειας.

Σημαντικό μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε επίσης στην αξιολόγηση της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα, δηλαδή στην ανάγκη να διαφυλαχθεί η σταθερότητα και να μην δοκιμαστούν περισσότερο οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας, η οποία υφίσταται σκληρές θυσίες επί σχεδόν τρεισήμισι χρόνια, τόνισαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

“Στο πνεύμα της παλαιάς συνεργασίας που είχαν οι δύο άνδρες στο Eurogroup, όταν ο κ. Βενιζέλος ήταν Υπουργός Οικονομικών, συζητήθηκε επίσης και η προοπτική του προγράμματος προσαρμογής καθώς και η προοπτική επανόδου της Ελλάδας στις αγορές

Σχετικά άρθρα