Σύμη: ένα νησί, μια αγκαλιά!!!

Σύμη: ένα νησί μια αγκαλιά!!! Πανέμορφο, παραδοσιακό, διατηρημένο, χτισμένο αμφιθεατρικά με υπέροχη αρχιτεκτονική που προσκαλεί παγκόσμιο ενδιαφέρον!! Πολλά σπίτια ανακαινίζονται και φυσικά οι ξένοι τουρίστες έχουν ανακαλύψει και αυτό το διαμάντι της Ελλάδας και την ερωτεύονται, αγοράζοντας σπίτι για να μείνει τόσο στη ψυχή όσο και στη ζωή τους!!Στη Σύμη θα συναντήσετε κυρίως Ιταλούς και πολλά τουρκικά σκάφη στο λιμάνι της, μιας και απέχει μόνο 3,5 μίλια από τις τουρκικές ακτές!!! Την έζησα μόνο για ένα Σαββατοκύριακο και ένιωσα ότι ζούσα μέσα σ’ ένα παραμύθι!!!

    

Έμεινα σ’ενα υπέροχο ξενοδοχείο, το Αλίκη πάνω στο νερό στην καρδιά του λιμανιού που ξυπνούσα με τη θέα από τα βαρκάκια, τα χρωματιστά σπιτάκια. Όλα μια υπέροχη αρμονία και γαλήνη!!

 

 

aliki simi hotel

Πρωινό στο ξενοδοχείο πάνω στη θάλασσα!

Πήγα για μπάνιο με το καραβάκι στην Αγία Μαρίνα όπου και εκεί με περίμενε μια υπέροχη έκπληξη!

Το μοναδικό εστιατόριο της παραλίας ανήκει σε δυο υπέροχα αδέλφια από την Αργεντινή: οι Lisandro και Fernando Damonte. Δυο καταπληκτικοί gourmet σεφ, που αναζητώντας τον τόπο της προγιαγιάς τους εγκαταστάθηκαν στη Σύμη και έφτιαξαν το εστιατόριο «Muses».

Για το βράδυ έχετε αρκετές επιλογές για ψαράκι και φυσικά μπαράκια για όλα τα μουσικά γούστα!! Το κυρίαρχο αίσθημα είναι πάντα ένας σεβασμός από τους επισκέπτες αυτής της απίστευτης ομορφιάς που μας «μεθάει» σ’αυτό το νησί.

Αννα Δρούζα

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες από τα φαγητά που μαγείρεψαν οι σεφ Lisandro και Fernando Damonte με αφορμή τα γενέθλια αγαπημένης φίλης. Κρίμα που δεν τα δοκιμάσατε!!!

 

Σχετικά άρθρα