Τέλος καλοκαιριού: 6  ιδέες για να παραμείνετε σε mood διακοπών…

Μπορεί οι διακοπές να τελείωσαν, δεν είναι όμως ανάγκη να τα «βάψετε μαύρα». Πώς θα σας φαινόταν αν μεταφέρατε τη διάθεση και το κέφι του καλοκαιριού στην καθημερινότητα σας;  Αυτή η περίοδος, της μετάβασης, είναι η καλύτερη για αλλαγές, αρκούν μερικές καλές ιδέες όπως αυτές που ακολουθούν:

  1. Κάντε τουρισμό στην πόλη σας

Ποια ήταν η τελευταία φορά που εκτιμήσατε την πόλη στην οποία ζείτε; Ενώ θα ψάξετε σε όλα τα site για να ανακαλύψετε τις ομορφιές μίας ξένης πόλης, που θα επισκεφθείτε στις διακοπές, είναι μικρές οι πιθανότητες να κάνετε το ίδιο και με τη δική σας. Κακώς… Βάλτε το όνομα της πόλης σας το TripAdvisor, ή σε οποιοδήποτε ανάλογο site, και θα ανακαλύψετε ομορφιές που ούτε τις είχατε φανταστεί.

  1. Επαναξιολογήστε τις καθημερινές σας συνήθειες

Κατά τη διάρκεια των διακοπών μπαίνουμε σε ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον, σπάζοντας την καθημερινή μας ρουτίνα. Επιστρέφοντας από τις διακοπές, είναι καλό να αναλογιστούμε από ποια πράγματα και συνήθειες κάναμε «αποτοξίνωση». Φυσικά, δεν μπορούμε να συνεχίζουμε να μην κάνουμε τις δουλειές του σπιτιού, να πηγαίνουμε τα παιδιά στο σχολείο ή να μην ξαναπατήσουμε στην δουλειά. Υπάρχουν όμως άλλες συνήθειας από τις οποίες όντως μπορούμε να ελαττώσουμε κερδίζοντας περισσότερο ποιοτικό ελεύθερο χρόνο. Μήπως κατά τη διάρκεια των διακοπών είδατε λιγότερη τηλεόραση; Μήπως χρησιμοποιήσατε λιγότερο το κινητό σας;

  1. Επιλέξτε το βιβλίο που θα διαβάσετε αυτό το φθινόπωρο

Χιλιάδες άρθρα γράφονται κάθε καλοκαίρι για τα βιβλία που πρέπει να διαβάσουμε οπωσδήποτε «φέτος στην παραλία». Αν σας ενθουσιάζει ιδέα γιατί δεν την επεκτείνεται και το φθινόπωρο; Επιλέξτε το βιβλίο που θα διαβάσετε στο τρένο καθώς γυρίζετε σπίτι από τη δουλειά ή εκείνο που θα σας ταξιδέψει καθώς πίνετε τον απογευματινό σας καφέ.

  1. Απολαύστε τα μικρά πρόγραμμα

Στις διακοπές οι ρυθμοί πέφτουν. Κανείς δεν τρέχει και όλα είναι πιο χαλαρά. Οι αισθήσεις μας είναι έτοιμες να επεξεργαστούν κάθε νέο ερέθισμα. Ας σκεφτούμε ένα ηλιοβασίλεμα… Θα εστιάσουμε όλη μας την προσοχή σε αυτό και έτσι θα μπορέσουμε να το βιώσουμε 100%. Αυτή η προσέγγιση των πραγμάτων συνήθως δεν υφίσταται στους γρήγορους ρυθμούς μία πόλης. Πόσες φορές έχετε απολαύσει το πρωινό σας; Έχετε εστιάσει όλες τις αισθήσεις και την προσοχή σας σε όταν σας συμβαίνει στο παρόν, το εδώ και το τώρα; Μόνο έτσι θα μπορέσετε να εκτιμήσετε κάθε μικρή στιγμή.

  1. Σκεσφτείτε τη φθινοπωρινή κολεξιόν

Τα φθινοπωρινά ρούχα είναι τόσο όμορφα όσο και τα καλοκαιρινά απλά έχουν πιο μακριά μανίκια;

  1. Οργανώστε μικρές αποδράσεις

Όταν ταξιδεύουμε, όλη την ώρα σχεδιάζουμε. Νιώθουμε ενθουσιασμό για τα πράγματα που θα κάνουμε, τα μέρη που θα επισκεφθούμε, τα φαγητά που θα δοκιμάσουμε. Προσπαθήστε να κρατήσετε αυτή τη διάθεση στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις διακοπές των Χριστουγέννων. Μικρές μονοήμερες εξορμήσεις, οι οποίες δεν είναι ανάγκη να είναι ακριβές ή σε μακρινές αποστάσεις, θα σας χαρίσουν μικρές δόσεις ξενοιασιάς και περιπέτειας μέχρι την επόμενη «μεγάλη έξοδο»…

 

Με πληροφορίες από τον Guardian.

Σχετικά άρθρα