Αρχική / Διατροφή / Συνταγές / Κυρίως / Μεσογειακή πίτσα τορτίγια
mesogeiaki-pitsa

Μεσογειακή πίτσα τορτίγια

Όταν σε πιάνει λιγούρα για πίτσα δοκίμασε αυτή τη συνταγή! Θα έχεις μία υγιεινή εκδοχή που θα ικανοποιήσει τον ουρανίσκο σου!

Συστατικά

  • 4 μεγάλες μεξικάνικες τορτίγια
  • 250 ml (1 φλ.) σάλτσα ντομάτας
  • 6 κομμάτια λιαστές ντομάτες από βαζάκι, ψιλοκομμένες + 2 κουταλιές από το λάδι τους
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένος βασιλικός
  • 2 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, σε φετάκια
  • 1 φλ. καπνιστό χοιρινό σε μικρά τετραγωνάκια (λούντζα ή μπέικον)
  • 1 κόκκινη + 1 κίτρινη + 1 πράσινη πιπεριά, κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • 4 μέτρια μανιτάρια, σε λεπτά φετάκια
  • 2 μέτριες ντομάτες, σε ροδέλες, ξεσποριασμένες
  • 2 κουταλιές στραγγισμένο, βρασμένο καλαμπόκι (κατεψυγμένο ή κονσέρβας)
  • 12 ελιές Καλαμάτας, σε φετάκια
  • 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 150 γρ. (1 μπάλα) μοτσαρέλα περασμένη από χοντρό τρίφτη (ή 1 ½ φλ. τριμμένο τυρί για πίτσα)
  • 1 φλ. τριμμένη Γραβιέρα
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.

Βήματα

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε μέσα το καπνιστό χοιρινό μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.

Βήμα 2

Το βγάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσει και βάζετε άλλη μια κουταλιά λάδι στο τηγάνι. Όταν ζεσταθεί, σοτάρετε μέσα το κρεμμυδάκι και τα μανιτάρια και όταν μαραθούν, ρίχνετε μέσα τις πιπεριές και τις σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν λίγο, για 2-3 λεπτά.

Βήμα 3

Αλατοπιπερώνετε και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.

Βήμα 4

Αναμιγνύετε τη σάλτσα ντομάτας με το βασιλικό και τις λιαστές ντομάτες. Βάζετε τις τορτίγια πάνω σε δυο ταψιά του φούρνου (ή πάνω σε σχάρες στρωμένες με αλουμινόχαρτο) και απλώνετε πάνω τη γραβιέρα και το μίγμα ντομάτας. Ύστερα, μοιράζετε πάνω το καπνιστό χοιρινό, το μίγμα των πιπεριών, τις ξεσποριασμένες ροδέλες ντομάτας, τις ελιές, το καλαμπόκι και τη φέτα. Πασπαλίζετε την επιφάνειά τους με την τριμμένη μοτσαρέλα και ρίγανη.

Βήμα 5

Ψήνετε τις πίτσες τορτίγια στο φούρνο για 12-15 περίπου λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί, αλλάζοντας τη θέση των ταψιών στο μέσο του ψησίματος και τις σερβίρετε αμέσως, ραντίζοντάς τις με το λάδι από το βαζάκι με τις λιαστές ντομάτες.

Πηγή: xrysessyntages.com

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X