Alberto Bailleres: Ο «βασιλιάς» του ασημιού που είχε τη Sinead Mcnamara στη θαλαμηγό του- Ο απαγχονισμός μία μέρα μετά την αποχώρησή του και ο λόγος που έδωσε 140 εκατ. δολάρια!

Η είδηση έσκασε και θύμιζε τίτλο μυθιστορήματος. Νεκρό μοντέλο του instagram σε πολυτελές σκάφος δισεκατομμυριούχου. Η αλήθεια ότι η πρώτη σου σκέψη είναι ότι θα έγινε σε κάποιο μακρινό κοσμοπολίτικο μέρος του πλανήτη. Αρκεί να συνεχίσεις να διαβάζει λίγο ακόμη για να συνειδητοποιήσεις ότι ο τόπος της δυσάρεστης είδησης για τον θάνατο του 20χρονου μοντέλου, Sinead Mcnamara, δεν είναι άλλος από το Αργοστόλι της Κεφαλονιάς.

Η μυστήρια αυτοκτονία(;) έγινε στη θαλαμηγό Mayan Queen IV του Μεξικανού δισεκατομμυριούχου Alberto Bailleres.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή:

«Ο θάνατος της κοπέλας προήλθε από απαγχονισμό, αλλά είμαστε σε αναμονή των εργαστηριακών εξετάσεων, δηλαδή τοξικολογικές και κάποιες ιστολογικές. Από την εξέταση δεν έχουν προκύψει άλλες κακώσεις ούτε κατάγματα, ενώ υπάρχει και το σημάδι από το σχοινί στο λαιμό της. Τώρα αν ήταν καθαρή αυτοκτονία ή αν την έσπρωξαν σε αυτή την πράξη ψυχολογικά ή υπό την επήρεια ουσιών δεν το ξέρουμε αλλά θα περιμένουμε τις εργαστηριακές εξετάσεις».

Με άλλα λόγια οι εργαστηριακές εξετάσεις θα δείξουν αν όντως επρόκειτο για αυτοκτονία.

Η μητέρα της και η αδερφή της έμαθαν για τον θάνατό της καθώς ταξίδευαν στην Ελλάδα για να έρθουν να τη βρουν. Αντί για διακοπές ήρθαν αντιμέτωπες με μία σκληρή πραγματικότητα.

Περίεργο μάλιστα είναι το γεγονός ότι σε μία από τις τελευταίες της αναρτήσεις της στο facebook στις 27 Αυγούστου έγραψε: «Χρόνια πολλά στην πιο φανταστική μεγάλη αδερφή που θα μπορούσα να έχω! Πέντε ημέρες μέχρι να σε δω!». Πριν όμως φτάσει η αδερφή της με τη μητέρα της στην Κεφαλονιά έβαλε τέλος στη ζωή της;

Βέβαια αν πάει κανείς σε παλιότερες αναρτήσεις θα δει ότι στις 19 Αυγούστου είχε γράψει από το Λασίθι «Πάρτε με πίσω εκεί που η μόνη μου έγνοια ήταν να μην σπάσω το κεφάλι μου». Τα emoticons που χρησιμοποιεί στη συνέχεια όπως θα δείτε κινούνται στο ίδιο κλίμα (ένα ηφαίστειο, ένας ανεμοστρόβιλος και μια σύριγγα που στάζει αίμα!).
Τραγική λεπτομέρεια της ιστορίας ότι η 20χρονη κοπέλα είχε τα γενέθλιά της λίγες μέρες πριν τον θάνατό της…1η Αυγούστου.

Τι έκανε η Mcnamara στη θαλαμηγό;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν βγει προς τα έξω η Sinead ανήκε στο πλήρωμα της θαλαμηγού η οποία ανήκει στον πάμπλουτο Αλμπέρτο Μπαϊλέρες. Ο επιχειρηματίες απουσίαζε την ημέρα του τραγικού συμβάντος και πιο συγκεκριμένα είχε φύγει μία ημέρα πριν, την Τρίτη 28 Αυγούστου. Φυσικά η φαντασία μας μπορεί να…οργιάζει ωστόσο μένει όλοι να περιμένουμε τις εξετάσεις που θα αποφανθούν τι ήταν αυτό που οδήγησε την 20χρονη καλλονή στον θάνατο. Οι αρχές από την πλευρά τους βρίσκουν πιθανότερο το σενάριο της αυτοκτονίας.

Ποιος είναι ο πάμπλουτος Alberto Bailleres;

 

 alberto-bailleres-3
Φωτογραφία: facebook/Alberto Baillères González

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μείνει στο απυρόβλητο ο επιχειρηματίας που έχει στην κατοχή του την εξαώροφη θαλαμηγό και είχε στο προσωπικό του το μοντέλο.

Ο Αλμπέρτο Μπαϊλέρες γεννήθηκε το 1936 και σπούδασε οικονομικά στις ΗΠΑ και στο Μεξικό. Είναι σήμερα ιδιοκτήτης του ομίλου Bal, ο οποίος περιλαμβάνει δεκάδες εταιρείες, με σημαντικότερη την Industrias Penoles. Η εν λόγω εταιρεία, πρώτη σε παραγωγή ασημιού, παράγει ακόμα χρυσό, μόλυβδο, ψευδάργυρο κ.ά.

 

Ο επιχειρηματίας θα λέγαμε ότι μπήκε κατευθείαν στα δύσκολα αφού ανέλαβε τον κολοσσό Grupo BAL σε ηλικία μόλις 28 χρονών. Η απόφαση πάρθηκε αναγκαστικά με τον χαμό του πατέρα του. Η επιχειρηματική του δραστηριότητα φυσικά δεν τελειώνει εκεί. Υπό τον έλεγχό του βρίσκεται η αλυσίδα πολυκαταστημάτων Palacio de Hierro στην οποία φιγουράρουν μάρκες όπως Burberry και Hermes. Ο κατάλογος συνεχίζεται με τις ασφαλιστικές Grupo Nacional Provincial και την Grupo Profuturo. Έχει επίσης επενδύσει στη Femsa, τη μεγαλύτερη εταιρεία εμφιάλωσης της Coca-Cola παγκοσμίως.

#mayanqueen #miami #biscaynebay

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Matt Argondizza (@captainmatt_a) στις

Η περιουσία του 2ου πλουσιότερου ανθρώπου στο Μεξικό

Ο Alberto Bailleres δεν ασχολείται απλά με το ασήμι αλλά είναι ο πρώτος σε παγκόσμιο επίπεδο στην παραγωγή ασημιού. Στο Μεξικό βέβαια είναι ο δεύτερος πιο πλούσιος επιχειρηματίας. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει… λίγα καθώς η περιουσία του  αγγίζει τα 10 δισεκατομμύρια.

Αρκεί κανείς να δει την εξαώροφη θαλαμηγό του «Mayan Queen IV» στην οποία βρήκε τραγικό θάνατο το 20χρονο μοντέλο από την Αυστραλία. Το υπερπολυτελές σκάφος έχει μήκος 93 μέτρα! Δηλαδή είναι μεγαλύτερη από πολλά συνηθισμένων διαστάσεων…σπίτια. Το συγκεκριμένο εξαώροφο σκάφος σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα σκαφών Tim Heywood και μπορεί να φιλοξενήσει 16 φιλοξενούμενους και 24 μέλη πλήρωμα. Ο Μεξικανός μεγιστάνας απέκτησε το συγκεκριμένο σκάφος το 2008 και πλήρωσε …μόνο 140 εκατ. δολάρια!!! Τιμή ευκαιρίας!

Φυσικά δισεκατομμυριούχος που σέβεται τον εαυτό του δεν θα μπορούσε να μην έχει ιδιωτικό αεροσκάφος. Ο Alberto Bailleres λοιπόν είναι ιδιοκτήτης ενός ιδιωτικού αεροσκάφους Gulfstream G650. Βέβαια θα λέγαμε ότι άργησε να το αποκτήσει αφού μπήκε στην περιουσία του το 2012.

Η οικογένεια του και τα χόμπι του

Ο Alberto Bailleres θα λέγαμε τα 82 χρόνια ζωή του ήταν ήσυχος στην προσωπική του ζωή. Ή για να είμαστε πιο σωστοί δεν έχει βγει κάτι προς τα έξω… Είναι παντρεμένος με την Teresa Gual και έχουν 7 παιδιά εκ των οποίων τα 6 είναι αγόρια και το 1 κορίτσι. Όπως είναι φυσικό ο Alberto Bailleres έχει ιδιαίτερη αδυναμία στη μοναχοκόρη του. Ο Μεξικανός επιχειρηματίας όπως και η γυναίκα του φροντίζουν να κάνουν συχνά φιλανθρωπίες(άλλωστε συνηθίζεται από τους…πάμπλουτους). Ο Alberto Bailleres να σημειώσουμε ότι είναι ιδιοκτήτης ενός από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα του Μεξικό. Τέλος το όνομά του ακούγεται ιδιαίτερα στον τόπο καταγωγής του επειδή ασχολείται με τις ταυρομαχίες.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν ο Alberto Bailleres είχε μία ήσυχη ζωή μέσα στα πλούτη. Τουλάχιστον… φαινομενικά. Την ησυχία αυτή ήρθε να ταράξει ο θάνατος του πανέμορφου μοντέλου του Instagram Sinead Mcnamara. Μένει να δούμε πόσο!

Σχετικά άρθρα