Αρίθα Φράνκλιν: οι «βασιλικές» τιμές, ο «προσβλητικός» επικήδειος και η… σεξουαλική παρενόχληση

Καλλιτέχνες της gospel μουσικής και όχι μόνοι, ιερείς αλλά και πολιτικοί απέτησαν φόρο τιμής πριν από λίγες ημέρες στην Αρίθα Φράνκλιν σε μια τελετή που άρμοζε στη… βασίλισσα της σόουλ μουσικής.

Μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου πενταγράμμου αλλά και πολιτικοί τίμησαν με την παρουσία τους τη μεγάλη τραγουδίστρια που έφυγε στα 76 της χρόνια νικημένη από καρκίνο στο πάγκρεας. Ωστόσο, η κηδεία, που διήρκεσε πολλές ώρες, τα είχε όλα! Δεν έλειψαν τα ευτράπελα, οι δυσαρέσκειες και η… σεξουαλική παρενόχληση!

Οι πολιτικοί

Δυστυχώς ο αγαπημένος της Μπαράκ Ομπάμα δεν κατόρθωσε να παραστεί στην τελετή αλλά έστειλε επικήδεια επιστολή.

Το λαμπρό “παρών” έδωσε ο πρώην Πλανητάρχης Μπιλ Κλίντον που μίλησε με θερμά λόγια για την Αρίθα Φράνκλιν λέγοντας πως έζησε μια ζωή γεμάτη δύναμη και κουράγιο!

Οι ερμηνείες σπουδαίων τραγουδιστών

Πάντα εστιασμένη στις gospel ρίζες της “βασίλισσας”, η κηδεία είχε μουσικές ερμηνείες από την Αριάνα Γκράντε και την Τσάκα Τσαν, η Τζένιφερ Χάτσον, Γκλάντις Νάιτ, ενώ ο Στίβι Γουόντερ έδωσε ένα ιδιαιτέρως συγκινητικό φινάλε!

Οι πάστορες που δυσαρέστησαν την οικογένεια και τα social media!

Ο… προσβλητικός επικήδειος

Ο αιδεσιμότατος Τζάσπερ Ουίλιαμς, άνθρωπος που έχει τελέσει επικήδειους λόγους και για άλλα μέλη της οικογένειας Φράνκλιν και επιλέχθηκε από τους ίδιους, αφιέρωσε τα 50 λεπτά της ομιλίας του μιλώντας για τις κοινωνικές συνθήκες που μεγαλώνουν οι μαύροι και στο πως εκτιμούν την ζωή τους οι ίδιοι οι άνθρωποι της μαύρης φυλής στην Αμερική.

Η οικογένεια της Αρίθα Φράνκλιν χαρακτήρισε τον λόγο προσβλητικό και απρεπή. Οι συγγενείς της Αρίθα θεώρησαν ότι ο αιδεσιμότατος θέλησε να προβάλει την προσωπική του ατζέντα στην κηδεία αντί να εστιάσει στο ζητούμενο: Να δώσει ένα καλό κατευόδιο στην αποθανούσα.

Το σημείο που τα πράγματα ξέφυγαν όμως ήταν όταν ο Τζάσπερ Ουίλιαμς τα έβαλε με το κίνημα Black Lives Matter λέγοντας πως «καμία ζωή μαύρου δεν έχει αξία, αν δεν τη σεβαστεί πρώτα ο ίδιος ο μαύρος». Στη συνέχεια έκανε και μια αναφορά στις μονογονεϊκές οικογένειες, λέγοντας πως παιδί που μεγαλώνει χωρίς πατέρα είναι σαν έκτρωση μετά τη γέννα. Κάτι τέτοιο δε μπορούσε να ηχήσει όμορφα στην οικογένεια της Αρίθα Φράνκλιν, η οποία μεγάλωσε μόνη της τα 4 αγόρια της.

Η σεξουαλική παρενόχληση στην Αριάνα Γκράντε

Σε κάθε περίπτωση δεν ήταν μια καλή κηδεία για τους πάστορες. Εκτός του Τζάσπερ Ουίλιαμς, που δυσαρέστησε τους συγγενείς, ο πάστορα Τσάρλς Έλις, έπιασε κατά λάθος το στήθος της Αριάνα Γκράντε. Η κίνηση αυτή προκάλεσε… χαμό στα social media και αμέσως “γεννήθηκε” το #hashtag #RespectArianna!…

Ένα… θέαμα 10 ωρών!

Τα ευτράπελα ωστόσο δεν επισκίασαν τη λαμπρή τελετή που κράτησε πάνω από 10 ώρες!

Με πληροφορίες από cnn.com, eleftherostypos.gr, iefimerida.gr,

Σχετικά άρθρα