Contouring: δώσε λάμψη στο μακιγιάζ σου!

Μόλις επέστρεψες από τις  διακοπές και σκέφτεσαι πώς να χρησιμοποιήσεις σωστά τα highlighter προϊόντα σου; Δεν ξέρεις ποια προϊόντα να διαλέξεις και ποια σου ταιριάζουν;  Έχουμε τις απαντήσεις για όλα αυτά, ώστε να πετύχεις το τέλειο contouring στο μακιγιάζ σου!

Πού πρέπει να δώσεις σημασία για να πετύχεις φυσικό contouring

Το βασικότερο όλων όταν κάνεις contouring είναι να δημιουργήσεις ένα φυσικό αποτέλεσμα. Και για να πετύχεις κάτι τέτοιο, θα πρέπει να σχεδιάσεις και να ορίσεις σωστά τα σημεία που θες να φωτίσεις. Χρειάζεσαι, λοιπόν, ένα ολοκληρωμένο σετ highlighter προϊόντων που θα αναδείξουν σε χρόνο μηδέν τα δυνατά σημεία του προσώπου σου και θα σε κάνουν να λάμψεις.

Η τεχνική των φωτοσκιάσεων, όπως αποδίδεται στα ελληνικά το contouring, θα αναδείξει αμέσως τη φωτεινή πλευρά του προσώπου σου. Για να μη μπλέκεις, όμως, με πολλές αποχρώσεις που πιθανόν να σε μπερδέψουν και να μη σου δώσουν τη λάμψη που περιμένεις, προμηθεύσου μια παλέτα που με δύο μόνο χρώματα, θα σε βοηθήσει. Αυτές οι παλέτες περιλαμβάνουν ένα σκούρο κι ένα λευκό χρώμα. Σκέψου, λοιπόν, πως το σκούρο λειτουργεί ως τη σκιά στα σημεία που θες να κρύψεις, όπως για παράδειγμα τα μεγάλα μάγουλα, ενώ με τη λευκή απόχρωση δίνεις φως στα σημεία που θες να φωτίσεις. Έτσι, δημιουργείς κοψίματα στο μακιγιάζ σου.

Strobing, contouring ή και τα δυο;

Αν πιστεύεις πως δεν μπορείς να τα καταφέρεις με πολλά προϊόντα, τότε μη φοβηθείς να δοκιμάσεις ένα contouring stick, το οποίο εφαρμόζεις στα σημεία που το φυσικό φως «χτυπάει» την επιδερμίδα σου, ώστε αυτά να αναδειχθούν ακόμη περισσότερο:

Τα σημεία – κλειδιά του προσώπου σου για να κάνεις contouring μακιγιάζ με το stick σου είναι ψηλά στα ζυγωματικά, στο κόκκαλο της μύτης, στους κροτάφους, στο V των χειλιών, στις εσωτερικές γωνίες των ματιών, στο πηγούνι, στο ντεκολτέ και γενικότερα σε όποιο σημείο θέλεις να δημιουργήσεις μικρές γυαλάδες φυσικής λάμψης.

Στην ουσία, το contouring stick προσφέρει το γνωστό σε όλες μας πια strobing: πρόκειται για την πιο light εκδοχή του contouring, κάνοντας το αποτέλεσμα πιο φυσικό, καθώς φωτίζεις τα σημεία χωρίς να κόβεις, όπως στο contouring. Με αυτό τον τρόπο δεν κάνεις σμίλευση στο μακιγιάζ, όπως γίνεται με το contouring, αλλά πετυχαίνουμε φυσική λάμψη στην επιδερμίδα.

Για να δώσεις λοιπόν αυτή την έξτρα λάμψη στο φθινοπωρινό σου look, διάλεξε πρώτα προϊόντα και υφές που να σου ταιριάζουν και φυσικά, μην ξεχνάς την ενυδατική σου κρέμα πριν ξεκινήσεις τη ρουτίνα του μακιγιάζ σου και του contouring.

Σχετικά άρθρα