Υπόθεση Φλώρου: Ομολόγησε την πλαστογραφία ο κατηγορούμενος γιατρός

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην «υπόθεση Φλώρου» μετά και την παραδοχή του γιατρού πως πλαστογράφησε το πιστοποιητικό αποφυλάκισης του καταδικασμένου σε 21 ετών κάθειρξη για την υπόθεση των εταιρειών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος Energa-Hellas Power.

Η εξέταση του ύποπτου γιατρού ακολούθησε την κατάθεση του διευθυντή κλινικής του «Ευαγγελισμού» Σπ. Ζακυνθινού. Ο γιατρός που ενεπλάκη στην έκδοση της βεβαίωσης για την υπνική άπνοια του Άρ. Φλώρου αρνήθηκε τις καταγγελίες για δωροληψία.

Με τις αποκαλύψεις να διαδέχονται η μια την άλλη, οι εισαγγελικές αρχές επιταχύνουν την έρευνα προχωρώντας σε κατάσχεση του ιατρικού φακέλου του Αρ. Φλώρου, ενώ παράλληλα ζητούν έγγραφα από όλα τα νοσοκομεία που εξέδωσαν γνωματεύσεις αλλά και από το νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς αναμένεται να καλέσει εκ νέου για ανωμοτί κατάθεση τον γιατρό που φέρεται ως ύποπτος. Τις επόμενες μέρες θα κληθούν για κατάθεση και άλλοι γιατροί που γνωρίζουν ή ενεπλάκησαν στις επίμαχες γνωματεύσεις.

Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται και η Επιτροπή Πιστοποίησης Αναπηρίας.

Βάσει των στοιχείων δημιουργούνται σοβαρότατες υπόνοιες για τον τρόπο με τον οποίο αρκετοί κρατούμενοι, με τη βοήθεια γιατρών και δικηγόρων, αποφυλακίστηκαν με ανάλογες μεθοδεύσεις.

Εκτιμάται ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς θα επεκτείνει την έρευνά της και σε άλλες περιπτώσεις πλην του κ. Φλώρου, όπου κρατούμενοι εμφάνισαν εκ των υστέρων -δηλαδή μετά την καταδίκη τους σε εγκλεισμό- ποσοστά αναπηρίας άνω του 67%.

«Άραγε σε πόσες καθημερινές περιπτώσεις της Δικαιοσύνης έχουμε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού, πλαστογραφίες εγγράφων ή σφραγίδων, ψευδείς αναφορές στις αρχές, ενεργητικές και παθητικές δωροδοκίες, ηθικές αυτουργίες γι’ αυτά κ.ο.κ.;», διερωτάται, μέσω ανάρτησής του στο Twitter, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Πηγή: efsyn.gr

Σχετικά άρθρα