Φάρσα 19χρονου προκάλεσε την εκκένωση 400 σχολείων και μία αναγκαστική προσγείωση

Ο 19χρονος George Duke-Cohan προκάλεσε συναγερμό σε χιλιάδες σχολεία στη Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ, στέλνοντας ψευδή email για ύπαρξη βόμβας στις δομές τους. Όπως, μάλιστα, αποδείχθηκε είχε κάνει και τηλεφώνημα για βόμβα σε πτήση που είχε αναχωρήσει από τη Βρετανία με προορισμό το Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ.

Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του νεαρού στο σπίτι του στο Γουότφορντ και έχουν στη διάθεσή τους το τηλεφώνημα του Duke-Cohan στην αεροπορική, όπως αναφέρει η βρετανική DailyMail.

Ο νεαρός προσποιείται πως είναι ένας ανήσυχος πατέρα. Αναφέρει πως η κόρη του τον ενημέρωσε ότι η πτήση της έχει καταληφθεί από αεροπειρατές, που μάλιστα έχουν στη διάθεσή τους μία βόμβα.

Η πτήση προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση και το αεροπλάνο εξετάστηκε εξονυχιστικά από ειδικούς, που δεν βρήκαν – φυσικά – τίποτα.

Λόγω των ενεργειών του, εκατοντάδες σχολεία εκκενώθηκαν – συγκεκριμένα 400. Υπολογίζεται ότι έστειλε σχεδόν 24.000 emails, καταφέρνοντας μάλιστα να αποκρύψει την ταυτότητά του – τα απειλητικά emails φαινόταν ότι στέλνονταν από ένα δίκτυο ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Η αστυνομία κατέσχεσε από το σπίτι του ηλεκτρονικές συσκευές που του ανήκαν. Η δίκη του αναμένεται στις 21 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα