Αρχική / Διατροφή / Συνταγές / Ορεκτικά / Μελιτζάνες σοτέ με αυγά μάτια, βασιλικό και κανέλα
auga-me-melitzana

Μελιτζάνες σοτέ με αυγά μάτια, βασιλικό και κανέλα

Σήμερα ετοιμάζουμε μελιτζάνες σοτέ  με αυγά μάτια, βασιλικό και κανέλα

Υλικά

  • 2 μελιτζάνες τσακώνικες,κομμένες σε κύβους 2 – 3 εκ.
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 3 μέτριες ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 4 αυγά
  • 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο με τις μελιτζάνες για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το βασιλικό, αλατοπίπερο και την κανέλα και μαγειρεύουμε για 6 – 8 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σπάμε τα αυγά μάτια, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να σφίξει το ασπράδι και ο κρόκος να γίνει όπως μας αρέσει. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, με ένα κουτάλι περιχύνουμε με λίγη από τη σάλτσα τα αυγά. Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με ζεστό, χωριάτικο ψωμί.

Στο ποτήρι μας ροζέ κρασί από Syrah.

Πηγή: gastronomos.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X
[contact-form-7 id="192177" title="Popup"]