Ποια είναι η ιδανική ώρα για να φας πρωινό;

Σίγουρα θα έχεις ακούσει κι εσύ κάποια στιγμή στη ζωή σου ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και ότι καλό θα είναι να διαλέγεις προσεκτικά τι θα επιλέξεις να φας στο πρωινό σου. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εστιάσεις σε θρεπτικά συστατικά που θα σε βοηθήσουν να έχεις ενέργεια και δύναμη, μέχρι τουλάχιστον την ώρα του μεσημεριανού, ώστε η απόδοσή σου να είναι σε υψηλά επίπεδα.

Εξίσου, όμως, σημαντικό με το τι τρως για πρωινό είναι και το πότε τρως πρωινό, δηλαδή ποια ώρα της ημέρας. Και αυτό γιατί κάθε άνθρωπος  και κατ’ επέκταση οργανισμός έχει τις δικές του συνήθειες: Κάποιος δεν μπορεί να φάει τίποτα με το που θα ξυπνήσει, άλλος θέλει να κάνει γυμναστική… Οπότε, ποια ώρα είναι η καταλληλότερη για το πρωινό;

efivi prwino

Πάντα βάσει των λεγομένων των ειδικών, καλό θα είναι το πρωινό σου να το έχεις φάει εντός δύο (2) ωρών από την ώρα που θα ξυπνήσεις.  Αυτό συμβαίνει γιατί η κατανάλωση πρωινού σε αυτό το χρονικό περιθώριο ρυθμίζει την όρεξη και σταθεροποιεί τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σου για όλη τη διάρκεια της ημέρας. Πραγματικά, το πρωινό βοηθάει να… πάρει μπροστά ο μεταβολισμός σου, ώστε να λειτουργήσει σωστά ο οργανισμός σου μέσα στη μέρα.

Προσοχή! Το… παράθυρο των δύο ωρών για να φας ισχύει άσχετα με την ώρα που θα ξυπνήσεις. Επίσης, σε περίπτωση που πάσχεις από διαβήτη θα πρέπει να μειώσεις το περιθώριο αυτό, αφού τα επίπεδα του σακχάρου σου πρέπει οπωσδήποτε να ρυθμιστούν άμεσα.

Κάνει να φας πριν τη γυμναστική;

Το ερώτημα αυτό είναι σχετικό μιας και η απάντηση δεν είναι μια συγκεκριμένη. Κι αυτό, γιατί κάποιοι μπορεί να αποδίδουν καλύτερα στο γυμναστήριο αφού φάνε κάτι και κάποιοι άλλοι να μην χρειάζεται να φάνε κάτι για να μπορέσουν να γυμναστούν. Αυτό θα πρέπει ο καθένας να το δει ξεχωριστά, κάνοντας ορισμένα τεστ στον εαυτό του.

Πρέπει οπωσδήποτε να φας

Ακόμα κι αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που σιχαίνονται το πρωινό και δεν μπορούν να φάνε τίποτα, καλό θα είναι να προσπαθήσεις να φας κάτι γιατί αλλιώς αντιμετωπίζεις σοβαρό ενδεχόμενο να εκδηλώσεις διαβήτη τύπου 2.

Με πληροφορίες από womenshealthmag.com

Σχετικά άρθρα