Αμαρτίες γονέων: Ο πατέρας της δεν με θέλει γιατί κάποτε είχε σχέση με τη μάνα μου…

Είμαι με μια κοπέλα εδώ και κάποιους μήνες. Πρόσφατα, ο πατέρας της κοπέλας μου έμαθε για τη σχέση μας και εναντιώθηκε αμέσως σε αυτή, χωρίς να ξέρω τον λόγο και χωρίς να με έχει γνωρίσει καν. Από τον ξάδερφο της κοπέλας μου έμαθα ότι ο πατέρας της ξέρει τη μάνα μου από πολύ παλιά…

Αρχικά θεώρησα ότι αυτό θα λειτουργήσει υπέρ μου, τελικά όμως έπεσα από τα σύννεφα όταν έμαθα ότι πατέρας της και η μάνα μου είχαν σχέση. Δεν είχε γίνει κάτι σοβαρό, ήταν 18 χρόνων τότε. Πιστεύω όμως ότι γι’ αυτόν τον λόγο δεν με θέλει ο πατέρας της. Είναι περίπλοκη η κατάσταση, γιατί εμένα και την κοπέλα μου δε μας πειράζει και θέλουμε να είμαστε μαζί . Καμία συμβουλή;

Στο ερώτημα απαντά η Κλινική Ψυχολόγος – Ψυχολόγος Υγείας Γεωργία Πουλημενέα:

Αγαπητέ αναγνώστη,

φαίνεται ότι το παρελθόν των γονιών σας επηρεάζει το δικό σας παρόν. Τη σοβαρότητα της σχέσης που είχαν οι γονείς σας δεν είναι βέβαιο ότι την μεταφέρουν ακριβώς, κυρίως γιατί συντελέστηκε πριν πολλά χρόνια και υπάρχουν δύο παρόντες γάμοι.

Ωστόσο, φαίνεται ότι ο πατέρας της κοπέλας σας έχει αντιρρήσεις (αν ο λόγος της αντίρρησης προς τη σχέση είναι όντως το παρελθόν του με την μητέρα σας) που βασίζονται στο γεγονός ότι αναστατώνεται από την ανάμνηση αυτής της σχέσης.

Θα πρότεινα η κοπέλα σας να συζητήσει μαζί του και να τον ρωτήσει πιο ανοικτά για το τι αντιρρήσεις έχει και πού βασίζονται. Αν συνεχίσει να εμμένει χωρίς να θέλει να το συζητήσει θα πρέπει να πορευτείτε με την αντίρρησή του και να πράξετε όπως επιθυμείτε εφόσον είστε και οι δύο ενήλικες.

Πουλημενέα Γεωργία
Κλινική Ψυχολόγος – Ψυχολόγος Υγείας
www.mentalcare.gr
facebook.com/mentalcare.gr
6978798298 / [email protected]

Σχετικά άρθρα