Ουρολοίμωξη: Μπορεί να θεραπευτεί χωρίς αντιβιοτικά;

Μια από τις πιο συχνές αλλά και πιο δυσάρεστες γυναικολογικές λοιμώξεις είναι η ουρολοίμωξη, που ταλαιπωρεί μεγάλο αριθμό γυναικών.

Η επίσκεψη στον αρμόδιο γιατρό κρίνεται επιβεβλημένη ώστε, όχι μόνο να γίνει η σωστή διάγνωση, αλλά και να σου δοθεί η κατάλληλη αγωγή για να την αντιμετωπίσεις.

Το τελευταίο διάστημα, όμως, έχει προκύψει το εξής ερώτημα που αφορά τις γυναίκες που περνάνε ουρολοίμωξη, δηλαδή ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του γυναικείου πληθυσμού: Μπορεί να θεραπευτεί χωρίς αντιβιοτικά;

Τι είναι η ουρολοίμωξη;

Για να πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή θα πρέπει πρώτα να δούμε τι είναι η ουρολοίμωξη. Πρόκειται για μια μόλυνση που προκαλείται από βακτηρίδια σε οποιοδήποτε σημείο του ουροποιητικού σου συστήματος, δηλαδή στην κύστη, τα νεφρά και την ουρήθρα.

Επίσης, το 40 – 60% του παγκόσμιου γυναικείου πληθυσμού έχει περάσει έστω μια φορά στη ζωή του ουρολοίμωξη.

Τα συμπτώματά της περιλαμβάνουν συνεχή τάση για ούρηση και κάψιμο κατά τη διάρκειά της.

Εάν δεν πάρεις την κατάλληλη αγωγή άμεσα, τότε μπορεί να σου προκαλέσει πρόβλημα στα νεφρά και άλλες χρόνιες ασθένειες.

Είναι το μηλόξυδο επαρκές;

Αυτό που επισημαίνεται, αναφορικά με το πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις την ουρολοίμωξη χωρίς αντιβίωση, είναι η ιδιότητα του μηλόξυδου στην αντιμετώπιση των βακτηριδίων.

Όπως αναφέρεται, η κατάποση του μηλόξυδου μπορεί να «σκοτώσει» τα βακτηρίδια που κυκλοφορούν στον οργανισμό, λόγω της οξύτητάς του, και μαζί με αυτά και το συγκεκριμένο που ευθύνεται για την ουρολοίμωξη, αποβάλλοντάς το κατά την ούρησή σου.

Είναι, όμως, έτσι τα πράγματα; Σε καμία περίπτωση, λένε οι ειδικοί, δεν μπορεί το μηλόξυδο να αντικαταστήσεις τις θεραπευτικές ιδιότητες και την αποτελεσματικότητα της αντιβίωσης.

Σε κάθε περίπτωση, εάν υποψιάζεσαι ότι έχεις ουρολοίμωξη, επισκέψου άμεσα τον γιατρό σου, ο οποίος και θα σε κατευθύνει αρμοδίως, αποφεύγοντας έτσι τυχόν δυσάρεστες μακροχρόνιες συνέπειες για την υγεία σου.

Με πληροφορίες από womenshealthmag.com

Σχετικά άρθρα