Σουβλάκι με γαρίδες και ανανά

Ένα νόστιμο πιάτο σε finger food που συνδυάζει τον ανανά με τις γαρίδες, ιδανικό για ένα ελαφρύ γεύμα με φίλους το Σαββατοκύριακο!

Υλικά

  • 200 γρ. γαρίδες Νούμερο 1
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 200 γρ. ανανάς

Για το σερβίρισμα

  • 6 ντοματίνια
  • φύλλα ρόκας

Μέθοδος εκτέλεσης

Αφαιρούμε το κεφάλι από τις γαρίδες, τα κελύφη τους και το εντεράκι. Κρατάμε μόνο την ουρά. Αλατοπιπερώνουμε και αλείφουμε με το ελαιόλαδο.
Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις γαρίδες για 1 λεπτό από κάθε πλευρά μέχρι να ψηθούν. Αφαιρούμε από το τηγάνι.
Κόβουμε τον ανανά σε φέτες και κόβουμε την κάθε φέτα στα 4. Καρφώνουμε εναλλάξ τις γαρίδες με τον ανανά στα ξυλάκια ή στις σούβλες inox.
Κόβουμε τα ντοματίνια στα 4 και σερβίρουμε πάνω σε φύλλα ρόκας.

Πηγή: akispetretzikis.com

Σχετικά άρθρα