5… θαύματα που κάνει η κανέλα στην υγεία μας!

Η κανέλα εκτός από μπαχαρικό που προσθέτει ακόμα καλύτερη γεύση στο φαγητό μας έχει και κάποια σημαντικά οφέλη για την υγεία μας, βοηθώντας στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας.

Ας δούμε μαζί ποια είναι τα οφέλη από την κατανάλωση της κανέλας:

Αποτελεσματική απέναντι στον διαβήτη

Η κατανάλωση των στικς κανέλας έχει ευεργετική επίδραση στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, μειώνοντάς το αρκετά. Αυτό σημαίνει ότι… ρίχνει πολύ τις πιθανότητες για εκδήλωση διαβήτη.

«Αντίο» χοληστερίνη

Η μείωση της γλυκόζης έχει σαν αποτέλεσμα την πτώση στα επίπεδα της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα κουταλάκι του καφέ κανέλα σε σκόνη στα φαγητά σου.

Αποτελεσματική κατά της δυσπεψίας

Η κανέλα σε βοηθάει να αντιμετωπίσεις προβλήματα στην πέψη, όπως είναι τα φουσκώματα στο στομάχι. Οι αντισηπτικές της ιδιότητες συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία της εντερικής χλωρίδας.

Με άλλα λόγια, «αντίο» κράμπες και φουσκώματα. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα αφέψημα, αποτελούμενο από 150 ml νερού στο οποίο διαλύεις ένα κουταλάκι κανέλα σε σκόνη.

«Σύμμαχος» κατά της κόπωσης

Η κανέλα «ανεβάζει» την ενέργεια αλλά και την ψυχολογία σου, χαρίζοντάς σου δύναμη και ευεξία. 3-4 φλιτζάνια αφεψήματος την ημέρα και θα δεις διαφορά.

Δυναμώνει το ανοσοποιητικό

Η κανέλα συμβάλλει και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και καταναλώνεται ειδικά σε περίπτωση γρίπης και κρυολογήματος. Σε αφέψημα με την προσθήκη μιας κουταλιάς χυμού λεμόνι και μιας μέλι έχει εκπληκτικά αποτελέσματα.

Με πληροφορίες από e-sante.fr

 

Σχετικά άρθρα