Φοιτητική ζωή μακριά από το πατρικό: «Όταν έρχομαι Αθήνα, οι γονείς μου με καταπιέζουν»

Είμαι 21 και μένω Αθήνα με τους γονείς μου, ενώ παράλληλα σπουδάζω στην Καλαμάτα. Έχω έρθει για καλοκαίρι και είμαι μόνη μου Αθήνα. Δεν έχω κάποιον να βγω, να πάω έστω για καφέ. Άμα ήμουν τώρα στην Καλαμάτα θα είχα αυτό το προνόμιο να μπορώ να βγαίνω. Οι γονείς μου δεν με αφήνουν να πάω νωρίτερα Καλαμάτα πριν ξεκινήσει το εξάμηνο, γιατί πιστεύουν ότι δεν τους αγαπώ και δεν θέλω να είμαι μαζί τους.
Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, άπλα με πνίγει το σπίτι, νιώθω πολύ άσχημα με αυτή την κατάσταση. Θέλω άπλα να πάω κάπου που μπορώ να βγαίνω. Δεν κάνω τίποτα όλη μέρα από το να κάθομαι στο μπαλκόνι του σπιτιού μου για να περάσει η ώρα. Το μόνο που θέλω είναι να πάω Καλαμάτα χωρίς να τσακωθώ μαζί τους 10 μέρες νωρίτερα. Τι να κάνω;

Στο ερώτημά σας απάντησε η Ειρήνη Χατζησωτηράκη

Θα ήταν καλό να συζητήσετε με τους γονείς σας για το πως νιώθετε στην Αθήνα και ότι η πίεση που βιώνετε δεν έχει σχέση με τα συναισθήματα προς τους ίδιους. Παράλληλα, προσπαθήστε να βρείτε τρόπους να απασχολείτε τον εαυτό σας στην Αθήνα είτε με το να συμμετέχετε σε δραστηριότητες που μπορεί να γίνονται είτε με το να κινητοποιηθείτε και να κάνετε πράγματα από μόνες σας που σας προσφέρουν ευχαρίστηση, μέχρι να επιστρέψετε στην Καλαμάτα και να ξαναδείτε τους φίλους σας και να ξαναβρείτε τους ρυθμούς σας.

Μην ξεχνάτε ότι είναι λογικό να νιώθετε πιο άνετα στον τόπο που σπουδάζετε αφού εκεί είναι οι φίλοι σας και εκεί περνάτε τον περισσότερο χρόνο σας αλλά από την άλλη αφιερώστε χρόνο και στους γονείς σας που δεν σας βλέπουν τόσο συχνά και ίσως ο τρόπος που σας το εκφράζουν να μην είναι ο καλύτερος .

 

Ειρήνη Χατζησωτηράκη
Ψυχολόγος-Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεύτρια
Θεραπεία ζεύγους-οικογένειας
Τηλ. επικοινωνίας: 6973548377
https://www.facebook.com/eirinixatzisotirakipsychotherapy

Σχετικά άρθρα