Ζήλια: «Το πρόβλημα στη σχέση μας είναι οι πρώην του…»

Η αδερφή του συντρόφου μου, με τον οποίο έχουμε σχέση εδώ και 1,5 χρόνο, είναι φίλη και με τις δύο πρώην κοπέλες του. Εκείνος λέει πως αυτό δεν πρέπει να με απασχολεί, γιατί η φιλία τους δεν τον επηρεάζει σε τίποτα και αφορά μόνο την αδερφή του. Άλλωστε, δεν μπορεί να της απαγορέψει να έχει επαφή μαζί τους. Όταν όμως εγώ αυτόν τον άντρα τον βλέπω για πιο σοβαρά στο μέλλον και θα ήθελα να παντρευτούμε κάποια στιγμή αν όλα πάνε καλά, πώς να δεχτώ κάτι τέτοιο;

Θα έχω δηλαδή παιδί μαζί του κι η αδελφή του θα μιλάει με τις πρώην του; Δεν μου αρέσει καθόλου αυτή η κατάσταση και με βρίσκει πλήρως αντίθετη ιδεολογικά. Τι να κάνω; Μήπως πρέπει να απομακρυνθώ από εκείνον; Τον αγαπάω αλλά όλο αυτό το κομμάτι με τις πρώην δεν με αφήνει να ησυχάσω. Με κάνει να νιώθω δεύτερη και ασήμαντη.

Στο ερώτημα απαντά η Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια Ειρήνη Χατζησωτηράκη:

Καλησπέρα σας,

Η σχέση που έχει η αδερφή του συντρόφου σας με τις πρώην του αφορά εκείνη και όχι τον ίδιο, και αφού λέει ότι δεν υπάρχει επαφή μεταξύ τους καλό θα ήταν να τον εμπιστευτείτε. Οι άνθρωποι που συναναστρέφεται η αδερφή του συντρόφου σας δεν θα έπρεπε να σας επηρεάζουν εφόσον δεν δημιουργούν πρόβλημα στη σχέση σας με το σύντροφο σας εκτός και αν δεν εμπιστεύεστε τον σύντροφο σας και θεωρείτε ότι με κάποιον τρόπο μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στη μεταξύ σας σχέση.

Εάν υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο καλό θα ήταν να το συζητήσετε με το σύντροφο σας ώστε να μπουν όρια σε περίπτωση που η σχέση της αδερφής με τις πρώην κάπως σας επηρεάζει. Όσο πιο ξεκάθαρα είναι τα όρια και του εξηγήσετε πως σας κάνει να νιώθετε όλη αυτή κατάσταση τόσο πιο εύκολο θα είναι και να λειτουργήσετε μέσα σ’ αυτήν και να πάρετε τις αποστάσεις που χρειάζονται.

Ειρήνη Χατζησωτηράκη
Ψυχολόγος-Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεύτρια
Θεραπεία ζεύγους-οικογένειας
Τηλ. επικοινωνίας: 6973548377
https://www.facebook.com/eirinixatzisotirakipsychotherapy

Σχετικά άρθρα