Γ.Κουτσούμπας: Στόχος της κυβέρνησης, η κατάργηση μόνιμης και σταθερής δουλειάς

Εκτενή αναφορά στα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της Λέσβου, κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ και κριτική στην κυβέρνηση είχε η ομιλία του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα χθες Πέμπτη το βράδυ στη Μυτιλήνη στην πρώτη συγκέντρωση του κόμματος στην οποία παραβρέθηκε ως Γραμματέας.

Το περιεχόμενο όσο και το ύφος της ομιλίας έδειχναν αποφασιστικότητα και σιγουριά για τις επιλογές του κόμματος όσο αφορά την πολιτική συμμαχιών και τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπισθεί η οικονομική κρίση.

Το ξεκίνημα της ομιλίας του κ. Κουτσούμπα αφορούσε το ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε για ευκαιριακή πολιτική, πως θέλει να γίνει το νέο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα θα είναι πιο συντηρητικός από το ΠΑΣΟΚ στα πρώτα του βήματα. Κι έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχει κανένα πλαίσιο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην αναφορά του για την πολιτική συμμαχιών του κόμματος έκανε σαφές πως αυτή στηρίζεται στο πλαίσιο της λαϊκής συμμαχίας που είναι κοινωνική συμμαχία. Την χαρακτήρισε την πιο πλατιά ενωτική πρόταση γιατί αγκαλιάζει εργάτες, άνεργους, αυτοπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες, νέους και γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων.

Ο κ. Κουτσούμπας εμφανίστηκε πολύ καλά ενημερωμένος για τα προβλήματα της Λέσβου. Έκανε ιδιαίτερες αναφορές στα ζητήματα που απασχολούν τους ελαιοπαραγωγούς, τους κτηνοτρόφους και τους ψαράδες του νησιού. Εξέφρασε την αντίθεση του στην δημιουργία αιολικών πάρκων από ιδιωτικές εταιρείες. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στα προβλήματα που υπάρχουν στους τομείς της υγείας και της παιδείας.

Η πρόταση του ΚΚΕ για αποδέσμευση από την ΕΈ, με μονομερή διαγραφή του χρέους και των μνημονίων, με βασική προϋπόθεση ο λαός – η κυβέρνησή του – η εξουσία του, να έχει στα χέρια του τα εργαλεία εκείνα που θα ανακόψουν τον κατήφορο και την καταστροφή και θα δημιουργούν προϋποθέσεις για τη λαϊκή ευημερία, είναι η μόνη ρεαλιστική κατά τον κ. Κουτσούμπα.

Αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίσθηκε την Τετάρτη είπε πως πρόκειται για έναν οδοστρωτήρα που ανοίγει νέα επίθεση στα εργατικά δικαιώματα. Με την ψήφιση του ανοίγει το δρόμο για την κατάργηση των περιορισμών στις μαζικές απολύσεις, για να λύσει τα χέρια της μεγαλοεργοδοσίας, αλλά και να περιορίσει δραστικά τις αποζημιώσεις. “Οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων κανένα όφελος δεν έχουν στα δημοσιονομικά της χώρας – κανένα οικονομικό κέρδος, όπως κυνικά ομολογεί ο Μητσοτάκης. Το κέρδος είναι το χτύπημα της μονιμότητας στο δημόσιο. Αυτός είναι ο στόχος τους, η κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς

Σχετικά άρθρα