«Δεν έχω χρήματα για γυμναστήριο. Μπορώ μόνο με δίαιτα να χάσω κιλά»;

Είμαι 83 κιλά και είμαι 25 χρονών. Ήθελα να μου πείτε, παρακάλω πολύ, μια δίαιτα που να μην χρειάζεται γυμναστήριο γιατί δεν έχω ούτε τον χρόνο, ούτε τα χρήματα…

Στο ερώτημά σας απαντά η Κυριακή Απέργη, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θα ζητούσες ποτέ από τον γιατρό σου φάρμακο χωρίς να σε εξετάσει; Η δίαιτα είναι μια πολύ προσωπική υπόθεση που πρέπει να σχεδιαστεί εξατομικευμένα μετά από λήψη λεπτομερούς ιατρικού διαιτητικού ιστορικού, συνηθειών, τρόπου ζωής, σωματομετρήσεων κα να ανανεώνεται συχνά ανάλογα την σωματική και ψυχική κατάσταση και την πρόοδο του διαιτώμενου.

Για να χάσουμε βάρος θέλουμε να καίμε περισσότερες θερμίδες από ότι τρώμε. Επειδή η τροφή δεν είναι μόνο θερμίδες, αλλά και θρεπτικά συστατικά κόβοντας πολλές θερμίδες ο οργανισμός στερείται βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών και ο μεταβολισμός «κολλάει», ενώ μπορεί να εμφανίσουν ασθένειες λόγω διατροφικών ελλείψεων.

Άρα για να έχεις αυτό το έλλειμα πρέπει να αυξήσεις τις καύσεις σου. Το γυμναστήριο δεν είναι η μόνη λύση! Περπάτημα, σκάλες, χορός κολύμπι και ό, τι μπορεί να σε ξεσκουνήσει από την θέση σου είναι η λύση.

Απέργη Κυριακή

Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

6987121394

fb: Κυριακή Απέργη-Διαιτολόγος Διατροφολόγος

www.kiriakiapergi.grwww.thehealthlab.gr

Σχετικά άρθρα