Στέλιος Χατζηιωάννου: Ο γιος εφοπλιστή που ίδρυσε την easyJet- Πώς χρίστηκε ιππότης, η σχέση με την αδερφή της Κάιλι Μινόγκ και το πάρτι με τον Αλβέρτο του Μονακό

Το όνομα Χατζηιωάννου μπορεί να έγινε γνωστό από τον αυτοδημιούργητο Λουκά Χατζηιωάννου ωστόσο συνεχίζει και σήμερα να απασχολεί τον επιχειρηματικό κόσμο. Τα παιδιά του Πόλυς, Κλέλια και Στέλιος πήραν τη σκυτάλη από τον πατέρα τους και συνεχίζουν να αναπτύσσουν την περιουσία τους. Ταυτόχρονα προσπαθούν να μην ξεχνάνε να βοηθούν όσους έχουν ανάγκη όπως έκανε άλλωστε και η μητέρα τους Νέδη.

stelios-chatziiwannou-Isostevia
Φωτογραφία: Facebook/Isostevia

Η ανάπτυξη της οικογένειας δεν γίνεται μόνο σε επιχειρηματικό επίπεδο. Πριν λίγες ημέρες η Κλέλια Χατζηιωάννου βάφτισε την κόρη της Άννα ενώ ο Στέλιος άφησε πίσω την εργένικη ζωή και απέκτησε μία κόρη τον Ιούνιο. Ο μεγαλύτερος γιος Πόλυς χάρισε στον Λουκά Χατζηιωάννου δύο εγγονάκια πριν φύγει από τη ζωή. Αυξάνονται τα μέλη της οικογένειας ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι η νέα γενιά θα μεγαλώσει μέσα στα πλούτη αφού τα τρία αδέρφια παρά το γεγονός ότι δραστηριοποιήθηκαν σε διαφορετικούς τομείς έχουν φροντίσει να μην αφήσουν τους κόπους του πατέρα τους να πάνε χαμένοι.

Σήμερα θα ασχοληθούμε με τον Στέλιο Χατζηιωάννου ο οποίος τόλμησε να καταπιαστεί με έναν διαφορετικό κλάδο από εκείνον που διέπρεψε ο πατέρας του και να έχει ανέλπιστη επιτυχία. Όπως επίσης έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς από… ορκισμένος εργένης έφτασε τον Ιούνιο να κρατάει στα χέρια του την κόρη του.

Ο ιδρυτής της easyJet

Σίγουρα κανείς δεν μπορεί να πει ότι ο Στέλιος Χατζηιωάννου δυσκολεύτηκε στη ζωή του. Ο πατέρας του είχε φροντίζει γι’ αυτό με την περιουσία που κατάφερε να βγάλει μέσα από τα ναυτιλιακά. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να απολαμβάνει αυτά τα πλούτη και να μην δουλέψει ποτέ στη ζωή του επέλεξε να είναι δραστήριος και να δοκιμάσει μέχρι που μπορεί να φτάσει κι εκείνος, πάντα με την οικονομική βοήθεια του πατέρα του φυσικά. Έλαβε τα εφόδια που θα του χρειάζονταν για να έχει μία επιτυχημένη πορεία. Σπούδασε στο London School of Economics και πήρε μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου.

stelios-chatziiwannou
Φωτογραφία: Facebook/Pan-Hellenic Games

Ο Στέλιος Χατζηιωάννου αρχικά επιλέγει να ακολουθήσει τον εύκολο δρόμο βαδίζοντας στα χνάρια του πατέρα του και ιδρύει την ναυτιλιακή εταιρεία Stelmar το 1992. Θα λέγαμε ότι δεν τα πήγε καθόλου άσχημα αφού η Stelmar εισήχθη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το 2001 και στη συνέχεια πωλήθηκε το 2005, τέσσερις φορές πάνω από την αρχική τιμή της μετοχής. Η ιδέα που θα τον καταξίωνε ωστόσο θα ήταν άλλη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη easyJet (@easyjet) στις

Ο Στέλιος Χατζηιωάννου έβαλε στόχο και το κατάφερε να δημιουργήσει μία επιτυχημένη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους την easyJet. Όλα αυτά 3 χρόνια μετά την ενασχόλησή του με τα ναυτιλιακά και σε ηλικία μόλις 28 χρονών. Μπορεί να πίστευε στην ιδέα του αλλά δεν περίμενε ότι θα πάει τόσο καλά και θα γίνει ο …Mr easy. Το 2000, η εταιρεία που έφερε την επανάσταση στις ευρωπαϊκές αεροπορικές μεταφορές, εισήχθη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου καθιστώντας τη μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου με βάση την εμπορική της αξία.

Το όνομα Χατζηιωάννου ταυτίζεται πλέον με την έννοια του… easy αφού ο Στέλιος διατηρεί τα δικαιώματα της ονομασίας αυτής στην ιδιωτική εταιρεία επενδύσεων easyGroup. Η εν λόγω εταιρεία έχει στόχο να μεταφέρει τη φιλοσοφία της easyJet και σε άλλους τομείς. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκαν άλλωστε εταιρείες όπως: η easyBus, η easyHotel, η easyCar, η easyOffice και η easyGym.

stelios-chatziiwannou-stelios
Φωτογραφία: Facebook/Stelios

Όταν η βασίλισσα τον έχρισε Σερ

Η ιδέα της easyJet πέρα από οικονομικά οφέλη είχε και άλλες θετικές εξελίξεις. Η Βασίλισσα Ελισάβετ Ⅱ τον έχρισε ιππότη για τις υπηρεσίες του στην επιχειρηματικότητα. Το 2006 σε ηλικία 39 ετών ο Στέλιος Χατζηιωάννου έγινε Σερ.

Η σχέση του με τη βασιλική οικογένεια δεν τελειώνει εκεί φυσικά. Είναι γνωστές οι σχέσεις που έχει η οικογένειά του με τον Αλβέρτο του Μονακό. Μάλιστα λέγεται ότι ανάμεσα στον Αλβέρτο και την αδερφή του Στέλιου, Κλέλια, είχε κάποτε αναπτυχθεί ένα ειδύλλιο που δεν οδήγησε πουθενά.

Να σημειώσουμε επίσης ότι το 2009, ο Στέλιος Χατζηιωάννου, κλήθηκε να παίξει τον ρόλο του Επίτιμου Γενικού Προξένου της Δημοκρατίας της Κύπρου στο Πριγκιπάτο του Μονακό.

stelios-chatziiwannou-3
Φωτογραφία: Facebook/Stelios

Η εργένικη ζωή και το… τέλος της με τη γέννηση της κόρης του

Μπορεί ο Στέλιος Χατζηιωάννου να επέλεξε να είναι δραστήριος και να μην απολαμβάνει απλά την περιουσία του πατέρα του ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν διασκέδαζε διοργανώνοντας αξέχαστα πολυτελή πάρτι. Φυσικά από δίπλα του δεν έλειπαν και οι… καλλίγραμμες καλλονές που πολλές φορές είχαν γίνει θέμα συζήτησης στο παρελθόν.
Σίγουρα οι κοσμικές στήλες του Λονδίνου δεν είχαν παραλείψει να αναφερθούν στη σχέση που διατηρούσε ο επιχειρηματίας με την αδερφή της… Κάιλι Μινόγκ, Ντάνι. Μόνο και μόνο από το γεγονός ότι είναι χορεύτρια καταλαβαίνουν όλοι ότι επρόκειτο για μία, αν μη τι άλλο, πολύ όμορφη παρουσία.

Τα υπερπολυτελή πάρτι δεν γίνονταν μόνο στην έπαυλη που διατηρεί στο Μόντε Κάρλο αλλά και στη βίλα «Victoria», στη παραλία Saint Jean του Saint Barth αξίας 1,6 εκατ. ευρώ όπως επίσης και στο σκάφος του που συχνά πυκνά αγκυροβολούσε στα νερά της Καραϊβικής.

Η εργένικη ζωή έφτασε στο τέλος της όταν γνώρισε την Όρλα Μέρφι . Η γυναίκα που τον Ιούνιο τού χάρισε το πρώτο του παιδί είναι διακοσμήτρια των ανακτόρων των πιο απαιτητικών αριστοκρατών της Ευρώπης και είναι από την Ιρλανδία. Όπως λέγεται έχει τα χρώματα που ο Στέλιος Χατζηιωάννου θαυμάζει σε μία γυναίκα.

orla-murphy
Φωτογραφία: Facebook/Orla Murphy

Η Ορλα έχει αποφοιτήσει από το University of Limerick ενώ ζει και εργάζεται στο Μονακό, όπου και γνώρισε τον επιχειρηματία. Το ζευγάρι φυσικά δεν μπορούσε να μην γιορτάσει την άφιξη της κόρης τους. «Αγκυροβολημένοι» στη μαρίνα του Μονακό υποδέχτηκαν τους καλεσμένους τους στο σκάφος τους. Ανάμεσά τους ήταν και ο πρίγκιπας Αλβέρτος που διατηρεί ακόμη σχέσεις με την οικογένεια.

Δεδομένου ότι το ζευγάρι ακόμη δεν έχει παντρευτεί είμαστε σίγουροι ότι ο γάμος τους θα ξεπεράσει κατά πολύ τα υπερπολυτελή πάρτι της οικογένειας Χατζηιωάννου.

Θα διαθέσει τη μισή του περιουσία για φιλανθρωπικούς σκοπούς

Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η οικογένεια Χατζηιωάννου μπορεί να ζούσε μέσα στα πλούτη αλλά δεν ξεχνούσε να προσφέρει στον κόσμο που είχε ανάγκη. Ο Βενιαμίν της οικογένειας, Στέλιος, δεν θα μπορούσε να μην ακολουθήσει αυτή την «παράδοση».

Άντλησε έμπνευση από την κίνηση «Giving Pledge» η οποία ξεκίνησε στην Αμερική το 2010 από τους Bill και Melinda Gates και τον Warren Buffett. Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε με τη λογική ότι εάν ο πιο πλούσιοι άνθρωποι της γης προσφέρουν πάνω από το μισό της περιουσίας του θα καταφέρουν να βοηθήσουν σημαντικά ώστε να μειώσουν τον πόνο και τη δυστυχία που υπάρχει στον πλανήτη.

Μαζί τους τάχθηκε και ο Στέλιος Χατζηιωάννου ο οποίος στην ανακοίνωση που έβγαλε για να κοινοποιήσει την απόφασή του σημείωσε μεταξύ άλλων:
«Μόνο αν κάποιος προσφέρει πάνω από το μισό της προσωπικής του περιουσίας σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, μπορεί ουσιαστικά να εξισορροπήσει τις ανάγκες οικογένειας και φίλων, έναντι άλλων καλών σκοπών…».

Σχετικά άρθρα