Ο ναζιστικός… χαιρετισμός του Μπόνο, σχολιάζοντας τους ακροδεξιούς της Σουηδίας

Ο Μπόνο των U2 πέρα από καλός τραγουδιστής και αγαπητός καλλιτέχνης, είναι γνωστός για τις… πολιτικές παρεμβάσεις που κάνει κατά καιρούς, κυρίως μέσω των συναυλιών του. Αυτή τη φορά, θέλησε να σχολιάσει τη μεγάλη άνοδο της ακροδεξιάς στη Σουηδία. Ο τρόπος που επέλεξε ήταν αρκετά… ακραίος, μιας και αποφάσισε να απευθύνει ναζιστικό χαιρετισμό κατά τη διάρκεια συναυλίας των U2, κοροϊδεύοντας προκλητικά τον αρχηγό του ακροδεξιού κόμματος της Σουηδίας.

Ο Ιρλανδός ρόκερ ενώ τραγουδούσε ως το σατανικό alter-ego του, Mr. MacPhisto, στο Παρίσι την περασμένη Κυριακή σήκωσε το δεξί του χέρι ψηλά και έκανε την κίνηση δύο φορές φωνάζοντας “Αkesson!” – αναφερόμενος στον αρχηγό του κόμματος των Σουηδών Δημοκρατικών της Σουηδίας, Τζίμι Άκεσον.

“Φαίνεται ότι οι Σουηδοί αρχίζουν να ανακαλύπτουν την Άρια δυναμική τους. Ω, ναι! ” είπ ο χαρακτήρας του σατανικού κλόουν , σύμφωνα με τη Local Sweden.

Το ακροδεξιό, αντιμεταναστευτικό κόμμα του Αkesson, το οποίο έχει τις ρίζες του στο νεοναζιστικό κίνημα, κέρδισε έδαφος στις εκλογές την Κυριακή, προκαλώντας στη σκανδιναβική χώρα πολιτικό αδιέξοδο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα