Παιδί και υγεία: «Υποφέρω από φοβίες ότι έχει κάτι σοβαρό η μικρή μου»!

Εδώ και 2 μήνες υποφέρω από φοβίες για τη μικρή μου κόρη ότι κάτι έχει στο κεφάλι. Μετά από εξετάσεις (νευρολόγος κτλ) μου είπαν ότι είναι μια χαρά το παιδί. Ο πόνος κρατούσε 10 λεπτά βράδυ κυρίως πριν τον ύπνο. Τη χάιδευα και κοιμόταν. Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να συνεχίσω. Έχω κολλήσει. Πιστεύω πως αν δεν τις κάνω μαγνητική δεν θα ησυχάσω. Με τρώει το σαράκι κάθε μέρα όλη μέρα. Το παιδί δεν έχει κάτι, έχει να μου το πει 1 μήνα. Αλλά εμένα δεν μου βγαίνει από το μυαλό. Δεν μπορώ να ευχαριστηθώ τίποτα… Κακές σκέψεις τρώνε το μυαλό μου.

Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος Μάριος Παππάς

Προσπαθώ να καταλάβω γιατί σας έχει κολλήσει αυτή η ιδέα ενώ ιατρικά σας διαβεβαιώνουν ότι όλα είναι καλά,ενώ και η μικρή σας κόρη έχει σταματήσει να κάνει παράπονα πάνω σε αυτό το θέμα. Επομένως έχετε επαρκείς ενδείξεις για την κατάσταση της από τη στιγμή που εμφανίστηκε το πρόβλημα. Από ό,τι καταλαβαίνω, δεν υπάρχουν άλλες αντικειμενικές ενδείξεις που να ενισχύουν αυτούς τους φόβους σας.

Εσείς είχατε στο παρελθόν ή και στο παρόν γενικά άγχος με την υγεία σας ή αυτό εμφανίστηκε για πρώτη φορά τώρα με αφορμή αυτά τα συμπτώματα της κόρης σας;

Από την άλλη, πώς θα αξιολογούσατε αυτήν την περίοδο τη ζωή σας συνολικότερα; Είστε ευχαριστημένη γενικά, αν εξαιρέσετε αυτό το γεγονός; Πολλές φορές συναντάται βιβλιογραφικά αλλά και στην πράξη άτομα να παρουσιάζουν αυτή την ανησυχία ως προς τη δική τους υγεία ή κάποιου κοντινού τους προσώπου για να αποσπάσουν την προσοχή τους από άλλα θέματα που μπορεί να τα απασχολούν και δεν θέλουν να τα αντιμετωπίσουν ή για να τραβήξουν την προσοχή. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι ισχύει στη δική σας περίπτωση. Παραθέτω απλά όλα τα δεδομένα περισσότερο ως τροφή για προβληματισμό.

Μάριος Παππάς

Ψυχολόγος

[email protected]

Σχετικά άρθρα