Του αρέσω ή απλώς με συμπαθεί πολύ; Πώς θα το καταλάβω;

Πρόσφατα γνώρισα ένα παιδί από τη σχολή μου με το οποίο βρισκόμαστε στην ίδια παρέα. Μόλις τον είδα… έμεινα αλλά προσπάθησα να μη δείξω κάτι. Ενώ στην αρχή κρατούσε αποστάσεις, τον τελευταίο καιρό μου φαίνεται πως του αρέσω, καθώς η συμπεριφορά του άλλαξε. Αρχίζει και με κοιτάει έντονα και κάθε που τον κοιτούσα, άλλαζε κατεύθυνση το βλέμμα του.

Με κοιτάει και χαμογελάει, μου προσφέρει λουλούδια. Δεν μου φαίνεται φιλική συμπεριφορά αυτό αλλά ίσως να μην είναι παρά μόνο απλή συμπάθεια. Το θέμα μου είναι ότι μου μιλάει συνέχεια για άλλες κοπέλες είτε πρώην, είτε καινούριες γνωριμίες.

Πώς να το διαχειριστώ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος Ειρήνη Χατζησωτηράκη

Καλησπέρα σας,

Από αυτά που μου περιγράφετε υπάρχει έντονη αλληλεπίδραση μεταξύ εσάς και του αγοριού που σας ενδιαφέρει, όπως και ότι τον ενδιαφέρον εκφράζεται και από τις δύο πλευρές.

Το γεγονός ότι σας μιλάει για άλλες κοπέλες μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα από το ότι προσπαθεί να σας προσεγγίσει μέχρι το ότι προσπαθεί να καταλάβει μέσα από την αντίδραση σας αν ενδιαφέρεστε για τον ίδιο.

Καλό θα ήταν να ξεκινήσετε να εκφράζετε το ενδιαφέρον σας λίγο πιο ανοιχτά και ξεκάθαρα ώστε να γίνει και σε εσάς κατανοητό (αυτό θα το καταλάβετε από τη δική του ανταπόκριση) τι είναι αυτό που θέλει από εσάς και αν ενδιαφέρετε το ίδιο.

Καλή επιτυχία!

 

Ειρήνη Χατζησωτηράκη
Ψυχολόγος-Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεύτρια
Θεραπεία ζεύγους-οικογένειας
Τηλ. επικοινωνίας: 6973548377
https://www.facebook.com/eirinixatzisotirakipsychotherapy

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μήπως έχω αρχίσει να τον ερωτεύομαι;

Μου έκανε like σε μια φωτογραφία. Μήπως του αρέσω;

Του αρέσω ή με βλέπει μόνο φιλικά; Πώς θα το καταλάβω;

Πώς θα καταλάβω αν του αρέσω;

Έρωτας: Πώς θα καταλάβω εάν του αρέσω ή όχι;

Σχετικά άρθρα