Μαρτυρίες από το Ναυάγιο: «Σκάφη αναποδογύρισαν, γυναίκες έψαχναν τα παιδιά τους» (βίντεο)

Τις στιγμές αγωνίας που βίωσαν χθες, όταν σημειώθηκε η κατολίσθηση στο Ναυάγιο, περιγράφουν οι άνθρωποι που βρίσκονταν στην φημισμένη παραλία της Ζακύνθου.

«Φτάσαμε γύρω στις 10.30πμ στην παραλία, κολυμπήσαμε και μετά από 15′ επιστρέψαμε στη βάρκα μας και ξαφνικά είδαμε τα βράχια να πέφτουν ενώ είμαστε σε μια απόσταση περίπου στα 20 μέτρα», λέει στο imerazante.gr  Αυστραλο-Κύπριος Χαράλαμπος Ευριπίδης, που βρίσκεται στη Ζάκυνθο για διακοπές.

«Πριν το συνειδητοποιήσουμε έπεσε και δεύτερο τμήμα βράχων και το κύμα που δημιουργήθηκε μας αναποδογύρισε τη βάρκα. Πέσαμε στο νερό, ενώ δίπλα μας είδαμε άλλη μια βάρκα που ήταν κυριολεκτικά στον αέρα, να σκάει πάνω στη δικιά μας. Σε αυτή ήταν η οικογένεια των 4 Τσέχων με τη γυναίκα να είναι αιμόφυρτη και να ζητούν βοήθεια. Τους πήραμε μαζί μας στο πόρτο Βρόμη και από εκεί πήγαμε όλοι στο νοσοκομείο. Είμαστε τυχεροί στην ατυχία μας», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Έπεφταν κομμάτια βράχων σε τρία στάδια με το μεγαλύτερο τμήμα από αυτούς να προκαλεί έντονο κυματισμό με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσουν δυο βάρκες και να τραυματιστούν τουρίστες. Είδαμε στη θάλασσα την οικογένεια και την ανασύραμε, τους δώσαμε τις πρώτες βοήθειες μέχρι να πάμε στο νοσοκομείο», λέει από την πλευρά του ο Σπύρος Κάνδυλας, καπετάνιος πλοιαρίου που επισκέπτεται στο Ναυάγιο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ευτυχώς ήταν νωρίς όταν έγινε το συμβάν και γλίτωσε ο κόσμος διότι αργότερα όταν βγαίνει ο ήλιος, οι περισσότεροι πάνε στο συγκεκριμένο σημείο να έχουν σκιά.

«Γινόταν πανικός, ήταν εικόνες βιβλικής καταστροφής. Να βλέπεις σκάφη αναποδογυρισμένα, μεγάλη θαλασσοταραχή και κόσμο να φωνάζει. Ο ένας αναζητούσε τον άλλο, γυναίκες έψαχναν τα παιδιά τους, πρωτόγνωρα πράγματα», προσθέτει.

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα