Βγήκαν μπροστά οι «σωματοφύλακες» του Σαμαρά

Σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, οι τρεις στενοί του συνεργάτες, Δ. Σταμάτης, Χρ. Λαζαρίδης και Τ. Μπαλτάκος βγήκαν μπροστά έχοντας ένα διττό στόχο. Από την μία να επιτεθούν στον ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους κυβερνητικούς βουλευτές (ΝΔ –ΠΑΣΟΚ) για τα δύσκολα νομοσχέδια που έρχονται από Σεπτέμβρη.

Ο πρωθυπουργός βλέποντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανεβάζει κατακόρυφα τους τόνους της αντιπαράθεσης χρησιμοποιώντας ακραίους χαρακτηρισμούς και παράλληλα οι κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση να μην είναι και τόσο συμπαγείς (κυρίως του ΠΑΣΟΚ) έδωσε εντολή στους στενούς του συνεργάτες να περάσουν στην αντεπίθεση.

Η συζήτηση στην βουλή για τη νέα δημόσια τηλεόραση που έχει προκαλέσει και την σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για το Μαξίμου να απαντήσουν τα δύο κορυφαία κυβερνητικά στελέχη προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα.

Οι Δ. Σταμάτης και Χρ. Λαζαρίδης ανέβηκαν διαδοχικά στο βήμα και εξαπέλυσαν επίθεση στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόσο για την ΕΡΤ όσο και για τα όσα είπε ο Α. Τσίπρας για την επίσκεψη Σόιμπλε αλλά και για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταδίκασε την επίθεση που δέχθηκε ο υπουργός υγείας.

Ο υπουργός Επικρατείας αφού πρώτα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι δεν αποδοκίμασε την επίθεση εναντίον του Α. Γεωργιάδη, αναφέρθηκε στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης, να προχωρήσει στην δημιουργία μιας ποιοτικής δημόσιας τηλεόρασης. “Η πολιτική δεν είναι πείσματα. Είναι πράξη και θάρρος. Εμείς πήραμε το θάρρος να υιοθετήσουμε ένα νομοθέτημα που πριν δύο χρόνια το είχαμε απορρίψει. Το αντίστοιχο θάρρος πρέπει να υπάρχει από όλες τις πλευρές

Σχετικά άρθρα