Πρωκτικό σεξ: Δύναμή σου, η… λίπανσή σου!

Μια από τις απολαυστικότερες μορφές σεξ είναι αναμφίβολα το πρωκτικό σεξ, σύμφωνα με τους ειδικούς, αλλά και με μαρτυρίες. Λόγω του ότι πολλά αισθητήρια νεύρα καταλήγουν στην περιοχή του πρωκτού, καθίσταται ιδιαίτερα ερωτογενής περιοχή ενώ με τον κατάλληλο ερεθισμό μπορει να κάνει το σεξ να διαρκέσει περισσότερο αλλά και ακόμα πιο απολαυστικό.

Για να γίνει, όμως, σωστά το πρωκτικό σεξ και να μην αντιμετωπίσεις ορισμένες δυσκολίες κατά την εφαρμογή του, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις οπωσδήποτε λιπαντικό. Μιας και η περιοχή του πρωκτού δεν έχει φυσική λίπανση, όπως ο κόλπος καλό θα είναι να έχεις άφθονο λπαντικό το οποίο και θα εφαρμόσεις στη συγκεκριμένη περιοχή, χωρίς να κάνεις… οικονομία.

Αυτό συμβαίνει γιατί εάν δεν βάλεις λιπαντικό τότε είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν μικροτραυματισμοί στην περιοχή, οι οποίο μπορεί να οδηγήσουν από μια απλή δυσφορία έως και τη μετάδοση διαφόρων σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων (ΣΜΝ).

Ας δούμε, όμως, μαζί ποια είναι τα ιδανικά λιπαντικά για να χρησιμοποιήσεις εάν θέλεις να κάνεις πρωκτικό σεξ:

Το υβριδικό λιπαντικό

Πρόκειται για μια μίξη, καθώς το συγκεκριμένο είδος λιπαντικού συνδυάζει την αντοχή της σιλικόνης με την συμβατότητα του νερού. Αυτό σημαίνει ότι είναι και πολύ ανθεκτικό και ταυτόχρονα δεν θα σου προκαλέσει τυχόν ερεθισμούς.

Το λάδι καρύδας

Μια πολύ καλή λύση για όσους απεχθάνονται την αίσθηση του κλασικού λιπαντικού επάνω τους., ειδικά για όσους αναζητούν μια ασφαλή επιλογή φυσικού λιπαντικού. Σε αντίθεση με το baby oil ή τη βαζελίνη, που θα στεγνώσει και θα ερεθίσει τον πρωκτικό ιστό, το λάδι καρύδας είναι ακίνδυνο. Απλά έχε υπόψη σου ότι δεν ενδείκνυται για παράλληλη χρήση με προφυλακτικά από λατέξ.

Τα βουτυροειδή

Πρόκειται για είναι κρεμώδες, πλούσιο και βασισμένο στο πετρέλαιο λιπαντικό, όπως η βαζελίνη, που είναι απόλυτα απαραίτητο για το πρωκτικό παιχνίδι. Η παχιά και ομαλή υφή του θα απογειώσει την εμπειρία του πρωκτικού σεξ, διατηρώντας το δέρμα απαλό και ενυδατωμένο ενώ ποτέ μα ποτέ δεν θα λεκιάσει τα σεντόνια σου.  

Το βιολογικό λιπαντικό

Πρόκειται για ένα ευέλικτο λιπαντικό που είναι εντελώς οργανικό και φυσικό και στο οποίο δεν θα βρεις καμιά «σκληρή» χημική ουσία. Είναι με βάση το νερό και συμβατό με προφυλακτικά. Έχε, πάντως, υπόψη ότι μερικές φορές χρειάζεται κάποια επανεφαρμογή, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε είδους σεξουαλικό παιχνίδι, όντας απλό και εύχρηστο. 

Με πληροφορίες από womenshealthmag.com

Σχετικά άρθρα