Να ακολουθήσω το όνειρό μου ή είναι πλέον αργά;

Φέτος τελειώνω τις σπουδές μου και σκέφτομαι να δώσω κατατακτήριες εξετάσεις για το Τμήμα Ψυχολογίας.  Είναι το όνειρό μου! Θέλω πάρα πολύ να το σπουδάσω, επειδή με γοητεύει αυτή η επιστήμη και, ακόμα κι αν ακούγεται ρομαντικό, θέλω να κάνω μια αλλαγή στον κόσμο, ή τουλάχιστον να βοηθήσω ουσιαστικά κάποια άτομα. Έχω περάσει δυσκολίες στη ζωή μου, κατά την διάρκεια των οποίων ένιωθα τελείως μόνη μου και ήθελα κάποιον να μιλήσω. Πήγαινα μερικές φορές σε ψυχολόγους για τον λόγο αυτό. Κι έτσι, θα ήθελα να κάνω κι εγώ το ίδιο, όσο πιο καλά μπορώ. Δηλαδή, να ακούω πραγματικά τους άλλους, να είμαι εκεί για αυτούς και να έχω τις γνώσεις να τους βοηθήσω. Επίσης, τρελαίνομαι για την γνωστική ψυχολογία και θα ήθελα ασχοληθώ με αυτήν κυρίως.

Όμως, σε όσους λέω για το όνειρό μου αυτό, μου λένε πως μου έμεινε απωθημένο, το θέλω “στην ιδέα” και όχι πραγματικά. Επίσης, μου λένε πως αν σπουδάσω ξανά, θα ξοδέψω χρόνο από τη ζωή μου τζάμπα με τα διαβάσματα και τις δεύτερες σπουδές. Ακόμη, αν το κάνω, θα δυσκολευτώ οικονομικά και θα χρειάζεται να δουλεύω ταυτόχρονα.
Αλλά, το ότι θέλω να γίνω ψυχολόγος, είναι η πρώτη μου σκέψη μόλις ξυπνήσω και η τελευταία πριν κοιμηθώ. Αν ήταν η ιδέα μου, θα το σκεφτόμουν τόσο πολύ;

Στο ερώτημά σας απάντησε η Άση Μπουμπαλίκη, Ψυχολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Αγαπημένη μου φίλη,

live your dreamsΚαθώς διαβάζω το email σου μπορώ να συναισθανθώ την αγάπη του τρέφεις για αυτό το επάγγελμα καθώς και τη δύναμη της θέλησης σου να κάνεις κάποιες σπουδές πάνω σε αυτό. Είναι το όνειρο σου όπως αναφέρεις και το σκέφτεσαι πολύ έντονα. Από την άλλη θέτεις κάποια πρακτικά θέματα, όπως το οικονομικό και το μήπως οι σπουδές αυτές είναι χάσιμο χρόνου από τη ζωή σου. Πόσο δυνατά είναι αυτά τα πιστεύω σε σχέση με το πόσο πολύ θέλεις να γίνεις Ψυχολόγος;

Κοίταξε μέσα σου, μόνο εσύ μπορείς να ξέρεις πόσο πολύ πραγματικά θέλεις κάτι, αγαπάς κάτι και νιώθεις ότι αξίζει να προσπαθήσεις για αυτό… για το Όνειρο σου!

Ποτέ δεν είναι αργά για σπουδές και ακόμη και εάν τελικά δεν καταφέρεις να ασκήσεις το επάγγελμα της Ψυχολόγου, θα έχεις κερδίσει τις γνώσεις αυτής της λαμπρής επιστήμης για σένα την ίδια, για τη ζωή σου. Ακολούθησε το όνειρο σου! Προσπάθησε για αυτό! Αξίζει πραγματικά μία προσπάθεια το Όνειρο της ζωής μας.

 

Άση Μπουμπαλίκη

Ψυχολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

[email protected]

698 662 66 16

 

 

Σχετικά άρθρα