Λαμία: Οι εφιαλτικές στιγμές της Γαλλίδας κατά την αιχμαλωσία της από τον 34χρονο εθνοφύλακα

Το λάθος του δράστη που οδήγησε στην έγκαιρη διάσωση της κοπέλας – «Σιγά-σιγά θα αποκαλυφθούν κάποια πράγματα που θα αποδείξουν ότι δεν διεπράχθησαν τα αδικήματα αυτά» υποστήριξε ο δικηγόρος του 34χρονου.

Συγκλονιστικές είναι οι λεπτομέρειες από τον εφιάλτη που έζησε η 40χρονη Γαλλίδα κατά την ομηρία της στη Λαμία από τον 34χρονο, ο οποίος την κρατούσε δεμένη και φιμωμένη.

Ο άνδρας, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για αρπαγή, οδηγήθηκε την Κυριακή στο δικαστικό μέγαρο της Λαμίας, μαζί με την 24χρονη φίλη του που φέρεται να γνώριζε το φρικιαστικό «μυστικό» που έκρυβε το σπίτι του στο κέντρο της πόλης και η οποία κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία.

Τόσο ο 34χρονος και η 24χρονη ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου με τον δικηγόρο τους να υποστηρίζει ότι «από αυτά που μου είπαν, σιγά-σιγά θα αποκαλυφθούν κάποια πράγματα που θα αποδείξουν ότι δεν διεπράχθησαν τα αδικήματα αυτά».

Ο δράστης και το θύμα ήταν παλιοί γνώριμοι. Είχαν γνωριστεί πριν από 4 χρόνια μέσω διαδικτύου και από τότε διατηρούσαν επαφή. Μάλιστα το φθινόπωρο του 2016 η 40χρονη είχε έρθει στην Ελλάδα και είχε φιλοξενηθεί από τον 34χρονο στο σπίτι του.

Αφού μεσολάβησε μία περίοδος χωρισμού, οι δυο τους τα βρήκαν ξανά και η γυναίκα, μητέρα ενός 15χρονου κοριτσιού, αποφάσισε να έρθει και πάλι στη Λαμία, ακόμα και για να μείνει μόνιμα αν έβρισκε δουλειά.

Δεν μπορούσε ωστόσο να φανταστεί τι θα βίωνε στα χέρια του 34χρονου.

https://youtu.be/JOIZOfNGOK8

Έτσι το απόγευμα της Τετάρτης η 40χρονη έφτασε στο σιδηροδρομικό σταθμό του Λιανοκλαδίου όπου την περίμενε ο φίλος της. Όταν πήγαν στο σπίτι του (ισόγειο διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης), από το γκαράζ κιόλας του σπιτιού του την ακινητοποίησε, της έδεσε τα χέρια και τη φίμωσε με ταινία. Στη συνέχεια την ανέβασε στο σπίτι, την ξάπλωσε στο κρεβάτι, της έκλεισε τα μάτια με ένα μαντήλι και την κλείδωσε σε ένα δωμάτιο, που υπάρχει στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια, ακολούθησαν εφιαλτικές ώρες μέσα στο σπίτι του 34χρονου, ο οποίος την κρατούσε συνεχώς κλειδωμένη και τις περισσότερες ώρες δεμένη.

Ο δράστης έκανε το λάθος να αφήσει ανοιχτό το κινητό της γυναίκας, με αποτέλεσμα να εντοπιστεί το στίγμα του κινητού και να οργανωθεί επιχείρηση για την απελευθέρωσή της το πρωί του Σαββάτου, στο διαμέρισμα του 34χρονου, δίνοντας τέλος στην περιπέτεια της 40χρονης, η οποία ήταν φανερά σοκαρισμένη από τα όσα είχε περάσει.

Ο πατέρας της είχε ενημερώσει τις γαλλικές Αρχές ότι η κόρη του δεν είχε δώσει σημεία ζωής από όταν έφθασε στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να σταλεί σήμα στην Ιντερπόλ, με την υπόθεση να φθάνει τελικά στο Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας.

Μέσα στο δωμάτιο της φρίκης βρέθηκαν μονωτικές ταινίες, πλαστικοί σφικτήρες (τάιραπς), ένα μαντήλι και ένα μαύρο κολάρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 34χρονος Λαμιώτης τα τελευταία δυο χρόνια περίπου, «φιλοξενεί» στο διαμέρισμά του, μια 24χρονη κοπέλα από τη Λαμία, η οποία γνώριζε για την ομηρία της 40χρονης, αλλά πιθανότατα φοβόταν να μιλήσει, αφού εξετάζονται και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες η 24χρονη είναι μαζί με τον 34χρονο.

Ο 34χρονος εργάζεται στο ΚΕΥΠ της Λαμίας.

Η Ασφάλεια έχει κατασχέσει το κινητό, τον υπολογιστή και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές του 34χρονου, οι οποίες θα ελέγχουν εξονυχιστικά από ειδικούς για να δουν εάν υπάρχει υλικό από βιντεοσκοπήσεις, τις συνομιλίες, και οτιδήποτε άλλο που μπορεί να συνδεθεί με την υπόθεση.

 

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα