Ο 24χρονος Μένιος ρωτά

Πρόωρη εκσπερμάτωση: «Από το άγχος μου τελειώνω πολύ γρήγορα. Τι να κάνω»;

Κατά την πρώτη μου επαφή με την κοπέλα μου εκσπερμάτωσα πολύ γρήγορα. Έχω αγχωθεί πολύ. Υπάρχει πιθανότητα να είναι φυσιολογικό; Εγώ στο μυαλό μου έχω την εντύπωση ότι πάσχω από πρόωρη εκσπερμάτωση. Τι πρέπει να κάνω; Να συμβουλευτώ έναν γιατρό. Αποφεύγω τη συνεύρεση γι αυτόν τον λόγο. Γενικά είμαι πολύ αγχώδης…

Στο ερώτημά σας απαντά ο  Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι καλά γνωστό ότι οι πρώτες σεξουαλικές επαφές συνοδεύονται στον άνδρα από πρόωρη εκσπερμάτιση.

Ο έλεγχος της εκσπερμάτισης έτσι που να τελειώνουμε όταν θέλουμε γίνεται μετά από επαρκή εμπειρία και χρονικά μετά από ένα διάστημα μηνών.

Αν λοιπόν ήταν η πρώτη σας εμπειρία ή μία από τις πρώτες, καλό είναι να περιμένετε! Αν πάλι υπάρχει αρκετή εμπερία γύρω από το σεξ καλό είναι να επισκεφθείτε γιατρό ή ψυχολόγο-σεξολόγο που θα σας υποδείξει διάφορες μορφές ασκήσεων που θα βοηθήσουν να ελέγξετε το αντανακλαστικό της εκσπερμάτισης.

Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο

info@sexmedic.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X