Γιατί διακόπηκε η δίκη για την εν ψυχρώ δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου;

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ξεκίνησε η δίκη για την δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, που έγινε πριν ένα χρόνο μέσα στο γραφείο του, με κατηγορούμενους πέντε Αλβανούς υπηκόους εκ των οποίων οι τρεις είναι βαρυποινίτες για άλλες υποθέσεις. Η διαδικασία, για την οποία έχουν ληφθεί αυστηρότατα αστυνομικά μέτρα, ξεκίνησε σήμερα πλην όμως διακόπηκε για τις 27 Σεπτεμβρίου, καθώς κάποιοι εκ των κατηγορουμένων δήλωσαν ότι δεν εκπροσωπούνται από συνηγόρους.

Στο δικαστήριο δήλωσε παράσταση Πολιτικής Αγωγής η οικογένεια του 53χρονου ποινικολόγου που έπεσε νεκρός, πυροβολημένος στο στήθος, το βράδυ της 12ης Οκτωβρίου 2017 στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού. Μεταξύ των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής θα παρασταθούν στην δίκη για τον συνάδελφο τους, οι δικηγόροι Μάκης Βορίδης, Βασίλης Αλεξανδρής και Ελίζα Βόζενμπεργκ.

Για την δολοφονία του δικηγόρου δικάζονται δύο από τους αλλοδαπούς ως φυσικοί αυτουργοί, ο ένας εκ των οποίων καταζητείται, ενώ για την ηθική αυτουργία στην δολοφονία οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι που είναι κρατούμενοι για υποθέσεις ανθρωποκτονιών κ.α.

Στο δικαστήριο μετήχθη από τις φυλακές Χαλκίδας όπου κρατείται και ο επιχειρηματίας Άρης Φλώρος, τον οποίο εκπροσωπούσε, με άλλους δικηγόρους, το θύμα στην υπόθεση της Energa, καθώς είναι μάρτυρας στην παρούσα υπόθεση.

Η δολοφονία του Ζαφειρόπουλου συσχετίζεται με την υπόθεση του Άρη Φλώρου καθώς σύμφωνα με την δικογραφία, στόχος των τριών αλλοδαπών ηθικών αυτουργών ήταν να αποσπάσουν χρήματα από τον επιχειρηματία. Δύο από αυτούς καταδικάστηκαν πριν λίγους μήνες μαζί με τον κ. Φλώρο για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου ζητούσαν μεγάλο χρηματικό ποσό από τον Α. Φλώρο προκειμένου να αποσύρουν τις καταθέσεις τους που κατονόμαζαν τον επιχειρηματία ως εντολέα για την επίθεση σε βάρος του Γ. Αντωνόπουλου. Έτσι φέρονται να προσέλαβαν τους δύο συγκατηγορουμένους τους συμπατριώτες τους, προκειμένου να «εκφοβίσουν» τον Ζαφειρόπουλο ώστε να προχωρήσει το σχέδιο τους. Ωστόσο παρά την εντολή που είχαν οι δύο, να πυροβολήσουν στα πόδια τον 53χρονο δικηγόρο, ο ένας από αυτούς τον πυροβόλησε στο στήθος. Παρόντες σήμερα στο δικαστήριο ήταν μόνο δύο από τους κατηγορούμενους.

Για 20.000 ευρώ

«Πριν από 1-2 μήνες με πήρε τηλέφωνο ένας συμπατριώτης μου από τη φυλακή και μου είπε ότι θα μου έδινε 20.000 ευρώ για να πυροβολήσω στο πόδι το δικηγόρο του Φλώρου. (…) Ο δικηγόρος αυτός, απ’ ότι μου είχε πει ο Ολντι Ντουλτσε ήταν πολύ δεμένος με τον Φλώρο και θα έπαιρνε το μήνυμα σίγουρα ο Φλώρος. Από ό,τι έμαθα, ο Ολντι, είχε τσακωθεί στο παρελθόν με τον Φλώρο στη φυλακή και ήθελε να τον εκδικηθεί, ενώ παράλληλα ήθελε να του φάει 3-4.000 ευρώ, γιατί ήξερε ότι έχει πολλά χρήματα» ανέφερε προανακτικά ο Μ. Κάστριοτ.

Περιγράφοντας τί έλαβε χώρα μέσα στο δικηγορικό γραφείο στην οδό Ασκληπιού, κατέθεσε ανάμεσα σε άλλα: «Λίγο μετά βγάλαμε τα όπλα, βάλαμε γάντια και ο «μικρός» είπε στο Ζαφειρόπουλο ότι ήρθαμε για τον πελάτη του, τον Φλώρο. Του ζητήσαμε τη διεύθυνση του Φλώρου, για να κάνουμε τον Φλώρο να φοβηθεί περισσότερο μόλις το μάθαινε (…). Ο «μικρός» πήρε το συνεργάτη του Ζαφειρόπουλου και τον πήγε σε ένα άλλο γραφείο. Κάποια στιγμή άκουσα τον «μικρό» να μου λέει να του ρίξω μια στο πόδι και μετά να λέει γρήγορα, γιατί κλειδώνει η πόρτα. Εγώ φοβήθηκα ότι θα κλειστούμε μέσα και τον πυροβόλησα μια φορά στοχεύοντάς τον χαμηλά. Όμως καθώς γύρναγα για να φύγω, σηκώθηκε το χέρι μου πιο ψηλά και τον πέτυχα νομίζω στην κοιλιά».

Με πληροφορίες από το news247.gr και το ΑΠΕ

Σχετικά άρθρα