Εποχιακή Συνταγή της Άννας Δρούζα: Κοτόπουλο με σταφύλια

Μια υπέροχη γλυκιά συνταγή με κοτόπουλο και σταφύλια που είναι τώρα η εποχή τους.

Υλικά

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο (1 κιλό)
  • 2 φλιτζάνια ρόγες σταφύλι
  • 100 γρ λάδι
  • 2 ποτήρια νερό
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 5 κ.σ. ξίδι
  • ρίγανη, θυμάρι, μπαχαρικά για κοτόπουλο
  • χυμός από 2 μικρά λεμόνια
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε στο νερό για 15′ τα στήθη του κοτόπουλου και προσθέτουμε μαζί και το ξίδι. Όταν τα αφαιρούμε από τη φωτιά, κόβουμε τα φιλέτα σε κύβους και κρατάμε τον ζωμό.

Σε άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τους κύβους κοτόπουλου, όλα τα μπαχαρικά και το αλάτι. Τα σωτάρουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και τα “σβήνουμε” με κρασί.

Μετά από 2-3 λεπτά, που θα εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό του κοτόπουλου.

Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μαζί και όταν αρχίσει το κοτόπουλο να μαλακώνει προσθέτουμε τα σταφύλια.

Τα αφήνουμε όλα στη φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ανέβει πάνω το λάδι.

Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε την κατσαρόλα για να πάει παντού.

Εγώ το συνοδεύω με jasmin rice αλλά φυσικά ταιριάζουν πολύ και οι τηγανιτές πατάτες!

Καλή απόλαυση!

Άννα Δρούζα

 

 

Σχετικά άρθρα