Αυνανισμός και ζευγάρι: Πότε ωφελεί τη σχέση και πώς μπορεί να την καταστρέψει;

Όταν μιλάμε για αυνανισμό αναφερόμαστε σε μια σεξουαλική πρακτική την οποία η πλειοψηφία των γυναικών και των ανδρών έχει εφαρμόσει, άσχετα εάν πρόκειται για ένα θέμα ταμπού για το οποίο κανείς δεν μιλάει ανοιχτά.

Αν και από τη φύση της πρόκειται για μια… μοναχική σεξουαλική ενασχόληση, συχνά τίθεται το εξής ερώτημα: Χωράει ο αυνανισμός σε μια σχέση;

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, το ζευγάρι δεν μπορεί να είναι απολύτως εναρμονισμένο στο θέμα του σεξ. Κάποιες φορές ο ένας από τους δύο συντρόφους μπορεί να θέλει να κάνει σεξ, ενώ ο άλλος δεν έχει διάθεση. Ο αυνανισμός εξισορροπεί τις σεξουαλικές επιθυμίες κάθε ατόμου, χωρίς να απογοητεύεις ή να παρενοχλείς τον σύντροφό σου.

Όμως, στη διάρκεια του αυνανισμού σου πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική, πραγματοποιώντας τη φαντασίωσή σου, ώστε να μην πληγώσεις τον καλό σου, αλλά και να μην του στείλεις λανθασμένα μηνύματα.

Η απενοχοποίηση του αυνανισμού

Αυτό που θα πρέπει να κάνεις, ως γυναίκα, είναι κυρίως να απενοχοποιήσεις τον αυνανισμό του συντρόφου σου. Για κάποιον λόγο, οι γυναίκες ενοχλούνται και πληγώνονται όταν «πιάσουν» τον σύντροφό τους να αυνανίζεται.

Και τούτο, γιατί τους δημιουργούνται μπερδεμένα αισθήματα που μπορεί να ξεκινούν από το ότι δέχονται απόρριψη μέχρι το να θεωρήσουν ότι ο παρτενέρ τους είναι διεστραμμένος. Αντίθετα, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, αυτό δεν ισχύει για τους άνδρες, οι οποίοι αρέσκονται στο να βλέπουν την καλή τους να αυνανίζεται.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, ο άνδρας θεωρεί τον αυνανισμό μέσο σεξουαλικής εκτόνωσης και χαίρεται να βλέπει την σύντροφό του να αυνανίζεται κατανοώντας ότι έχει σεξουαλικές ορμές και ένστικτα, θεωρώντας το κάτι απολύτως υγιές.

Συμπερασματικά, ο αυνανισμός δεν βλάπτει το ζευγάρι από μόνος του, όταν γίνεται με μέτρο και με μοναδικό σκοπό τη στιγμιαία ευχαρίστηση.

Πότε κάνει κακό στη σχέση;

Εφόσον ο αυνανισμός σε κάποιον από τους δύο συντρόφους γίνει μια μόνιμη συνήθεια τότε κάνει μεγάλη ζημιά στο ζευγάρι. Εάν για παράδειγμα, ο σύντροφός σου κάνει τον αυνανισμό δεύτερη φύση του, τότε θα έχει θέμα στο να αποδώσει στο κανονικό σεξ.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι για τη συχνότητα του αυνανισμού παίζει μεγάλο ρόλο και η ηλικία. Για παράδειγμα, οι νεότεροι άνδρες, συνηθίζουν να αυνανίζονται πριν την επαφή ώστε να μην «τελειώσουν» γρήγορα κατά την σεξουαλική επαφή.

Μακροπρόθεσμα, όμως, η τακτική αυτή του κάνει κακό, καθώς στα 20 μπορεί σχεδόν άμεσα να είναι ξανά… ετοιμοπόλεμος, όμως στα 30 και τα 40 αυτό θα είναι πολύ δύσκολο. Επίσης, έτσι δημιουργεί έναν μηχανισμό γρήγορης εκσπερμάτωσης στον οργανισμό του.

Και στην περίπτωση των γυναικών που δυσκολεύονται να ερεθιστούν στα προκαταρκτικά, ώστε να έχουν οργασμό, ένας πρώτος αυνανισμός μπορεί να τις βοηθήσει να… πάρουν μπρος ερωτικά, μιας και η γυναίκα ως γνωστό είναι πολυοργασμικό πλάσμα.

Όμως, κι εδώ θέλει πολλή προσοχή ειδικά στην περίπτωση χρήσης κάποιου sex toy, γιατί και εδώ ο κίνδυνος του εθισμού στον αυνανισμό είναι ορατός.

Γενικότερα, είναι καλό να αυνανίζεσαι ακόμα και όταν είσαι σε σχέση, προκειμένου να υποστηρίξεις ή να τονώσεις την σεξουαλικής σου δραστηριότητα. Εάν, όμως, δεις ότι ο αυνανισμός σου γίνεται εξάρτηση, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να δεις ένα σεξολόγο – θεραπευτή, που θα σε κατευθύνει αρμοδίως για να αντιμετωπίσεις το πρόβλημά σου.

Με πληροφορίες από santemagazine.fr

Σχετικά άρθρα