Σουβλάκι μοσχάρι

Ποιος είπε ότι το σουβλάκι γίνεται μόνο από χοιρινό ή από κοτόπουλο; Μπορείτε να φτιάξετε πεντανόστιμα και πιο υγιεινά σουβλάκια από μοσχάρι! Ιδανικά και για τα παιδιά σας, αν επιλέξετε εντελώς άπαχο κομμάτι!

Συστατικά

Για τη μαρινάδα

  • 120 γρ. μαύρη μπύρα
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. σάλτσα Worcestershire
  • 1 κ.γ. μουστάρδα απαλή
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.γ. μέλι
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το κρέας

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κρέας κόντρα χωρίς κόκαλο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4-6 ξυλάκια για σουβλάκια

Εκτέλεση

  • Μουσκεύουμε τα καλαμάκια σε νερό για μερικές ώρες ώστε να μην καούν στο ψήσιμο.
  • Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ και τα αφήνουμε για 15-20 λεπτά.
  • Κόβουμε το κρέας σε λωρίδες και το βάζουμε σε ένα μπολ προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Αδειάζουμε  το μείγμα της μαρινάδας μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε καλά με το κρέας.
  • Κλείνουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή καλύτερα για ολόκληρο το βράδυ .
  • Την επόμενη μέρα περνάμε τα κρέατα στα ξυλάκια για σουβλάκια.
  • Θα μας βγάλει 4-6 σουβλάκια και ψήνουμε στην γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά ή στα κάρβουνα 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά .

Πηγή: akispetretzikis.com

Σχετικά άρθρα