Μακαρόνια με κρεμώδες τυρί και σάλτσα ντομάτας

Ένα εύκολο, γρήγορο αλλά και πάντα νόστιμο φαγητό με μια μικρή παραλλαγή, που του προσθέτει στη γεύση: Μακαρόνια με κρεμώδες τυρί και σάλτσα ντομάτας. Απλά απολαυστικά!

Συστατικά

  • 88γρ. πέννες, ολικής αλέσεως
  • 88γρ. κοχύλια
  • 88γρ. φιογκάκια
  • 1 φυτικό ζωμό, χαμηλό σε αλάτι
  • 4 κουταλάκια (18ml) ελαιόλαδο
  • 6 κουταλιές (90γρ.) κρεμώδες τυρί, χαμηλό σε λιπαρά
  • 4 μέτριες (440γρ.) ντομάτες
  • 1 μεγάλη (119γρ.) κόκκινη πιπεριά
  • ½ (55γρ.) κρεμμύδι, μέτριο
  • 1 κουταλάκι (1,9γρ.) μπαχαρικά all spices
  • ½ κουταλάκι (1,4γρ.) σκόρδο, σκόνη
  • 2640 ml νερό
  • 2 κουταλιές (10γρ.) τριμμένη αναρή, 12% λιπαρά

Βήματα

Βράζετε τα μακαρόνια με το νερό και το φυτικό ζωμό. Κόβετε τις ντομάτες και την πιπεριά σε μικρά κυβάκια και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.

Βάζετε τα λαχανικά σε τηγάνι και προσθέτετε το λάδι.

Αφήνετε να σιγοψηθούν μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά αλλά να είναι το μίγμα ζουμερό. Προσθέτετε το μισό από το κρεμώδες τυρί και τα μπαχαρικά και ανακατεύετε καλά.

Κατεβάζετε από τη φωτιά. Στραγγίζετε τα μακαρόνια σε σουρωτήρι και τα ρίχνετε πίσω στην κατσαρόλα.

Aνακατεύετε το υπόλοιπο κρεμώδες τυρί και προσθέτετε την κρεμμώδη σάλτσα και ανακατεύετε. Σκορπίζετε την αναρή από πάνω. Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα.

Πηγή: xrysessyntages.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μακαρόνια ογκρατέν με λαχανικά και light τυριά

Παστίτσιο με κρεμμυδάτο κιμά και αρω­μα­τική μπεσαμέλ

 

 

Σχετικά άρθρα