Άγχος αποχωρισμού: Η έφηβη κόρη μου φοβάται ότι θα πεθάνω και φέρεται αλλόκοτα

Η κόρη μου, 13 χρόνων, που ήταν πάντα ευαίσθητη και περισσότερο είχαμε θέμα με το σχολείο πέρυσι πρώτη γυμνασίου, μετά το Πάσχα έβγαλε μια θλίψη και κλάματα μετά τον ξαφνικό θάνατο ενός γείτονα, νόμιζε ότι θα πεθάνω και εγώ και θα είναι στο σχολείο αφού συνήλθε από αυτά τώρα έβγαλε κάτι σκέψεις ερωτικές ότι θέλει να κάνει σεξ με τα πάντα από νέους γέρους συγγενείς ζώα τα πάντα και δεν ξέρει αν θέλει άντρες η γυναίκες.

Και κάθε μέρα κάτι σκέπτεται και θέλει να μου το πει για να ηρεμήσει, να της πω ότι είναι φυσιολογικό αφού ακόμη δεν έχει δοκιμάσει τι να κάνω κοντεύω να τρελαθώ! Ευχαριστώ

Η απάντηση του ειδικού στο έρωτημά σας

Αγαπητή αναγνώστρια,

Από αυτά που περιγράφετε φαίνεται ότι η κόρη σας είναι ευαίσθητη στους αποχωρισμούς και για αυτό την έχει τρομάξει τόσο πολύ η έννοια του θανάτου και της απώλειας. Το μεγάλο άγχος που προκαλείται από αυτό δημιουργεί τα συμπτώματα που αναφέρετε. Εσείς πρέπει να κρατήσετε την ψυχραιμία σας για να μην της προκαλείτε περισσότερη ανασφάλεια και άγχος, που τελικά καταλήγει να πανικοβάλλεστε και οι δυο.

Όμως πέρα από αυτό δεν μπορείτε να την βοηθήσετε μόνη σας περισσότερο, γιατί θα χρειαστεί εξειδικευμένη βοήθεια για να βάλει σε μια τάξη όλες αυτές τις σκέψεις στο μυαλό της.

Ειδικούς ψυχικής υγείας για παιδιά μέχρι 14 χρόνων θα βρείτε στα Νοσοκομεία Παίδων και στο Αγία Σοφία και στο Αγλαΐα Κυριακού. Απευθυνθείτε στο τηλεφωνικά τους κέντρα και θα σας συνδέσουν με το κατάλληλο τμήμα.

Ο Παιδοψυχίατρος, συνεργάτης του boro.gr

Σχετικά άρθρα