Ηράκλειο: Φωτιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε γύρω στις 8:50 το πρωί της Κυριακής σε κτήριο του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής ενώ οι πυκνοί καπνοί έκαναν αποπνικτική την ατμόσφαιρα στη γύρω περιοχή που είναι κατοικημένη.

Το κτήριο, στο οποίο έχει εκδηλωθεί η φωτιά, βρίσκεται στη λεωφόρο Κνωσού κοντά στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την πυροσβεστική, 42 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα και δύο ελικόπτερα, επιχειρούν αυτή την ώρα για την κατάσβεσή της, ενώ οι δυνάμεις αυξάνονται συνεχώς.

Το ΕΚΑΒ για προληπτικούς λόγους έχει αποστείλει δύο ασθενοφόρα χωρίς όμως να έχει γίνει λόγος για τραυματίες.

Η φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησε από κτίριο που χρησιμοποιείται ως αποθήκη από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο – και επεκτάθηκε άμεσα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Γιάννης Λεονταράκης, αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας. Όπως ανέφερε ο ίδιος η φωτιά αφορά σε κτήριο που ανήκει στο συγκρότημα των εστιών «χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής κανένα πρόβλημα με τους φοιτητές, η καταμέτρηση των οποίων συνεχίζεται». Πάντως οι φοιτητές είτε που διαμένουν είτε που βρισκόντουσαν για άλλους λόγους στο πανεπιστήμιο, έχουν απομακρυνθεί.

Σύμφωνα πάντως με τον Ευριπίδη Κουκιαδάκη, αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, η ενημέρωση που έχει από τους φοιτητές είναι ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα δεδομένου ότι έχουν επικοινωνήσει όλοι μεταξύ τους, όπως ανέφερε.

Η αστυνομία σε συνεργασία με την πρυτανεία έχει ζητήσει να υπάρξει επικοινωνία με όλους τους φοιτητές που διαμένουν στις εστίες ώστε να υπάρξει η διασφάλιση πως κανείς δεν βρίσκεται εντός του κτηρίου που φλέγεται.

Πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για κτήριο το οποίο δεν χρησιμοποιείται και θεωρείται «αδρανές» χωρίς ακόμη να έχει γίνει γνωστή η αιτία της πυρκαγιάς.

Ο κ. Κουκιαδάκης ζήτησε να μην ανοίγουν τα παράθυρα τους οι κάτοικοι της όμορης με το πανεπιστήμιο περιοχής καθώς είναι άγνωστα τα στοιχεία του καπνού και η τυχόν επικινδυνότητα τους. Η πυροσβεστική ρωτήθηκε αν υπάρχει ανάγκη απομάκρυνσης των κατοίκων κοντινών οικιών αλλά όπως ανέφερε δεν συντρέχουν λόγοι απομάκρυνσής τους, δήλωσε ο ίδιος.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λεονταράκης, η ζημιά πρέπει να είναι μεγάλη διότι καίγονται προκάτ εγκαταστάσεις με υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης φτάνει σε λίγη ώρα στο Ηράκλειο ενώ η ενημέρωση του για τις συνθήκες είναι συνεχής.

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα