Taste of Athens: Η γεύση της Αθήνας σε μια μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το Taste of Athens, το σημαντικότερο γαστρονομικό φεστιβάλ στον κόσμου, που διοργανώνεται σε περισσότερες από είκοσι μεγάλες μητροπόλεις του πλανήτη, μεταξύ των οποίων σε εμβληματικά γαστρονομικά spots όπως το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, το Παρίσι, το Μιλάνο, το Ντουμπάι, το Μαϊάμι, το Λος Άντζελες, το Χονγκ Κονγκ κ.α., έρχεται και στην Αθήνα. Αποτέλεσμα της επίτευξης πενταετούς συνεργασίας της πλατφόρμας Taste Festivals με την Toposophy, την ηγέτιδα εταιρεία στην ελληνική αγορά των food events και του gastronomy marketing, το Taste of Athens εγκαινιάζει την Αθηναϊκή του εκδοχή σε ένα από τα πιο εμβληματικά αθηναϊκά spots.

Για τέσσερις ημέρες, από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018, στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δέκα από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια (κάποια εξ αυτών βραβευμένα με αστέρια Michelin) θα εγκαταστήσουν στα ειδικά διαμορφωμένα κιόσκια μια pop-up εκδοχή τους, σερβίροντας ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας με μερικά από τα signature πιάτα τους σε προνομιακές τιμές (3, 6, 9 και 12 ευρώ) σε μια μεγάλη γαστρονομική γιορτή που αποτυπώνει ιδανικά την ανάδυση της Αθήνας ως σημαντικού διεθνούς γαστρονομικού προορισμού.

Παράλληλα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ΚΠΙΣΝ, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να έχουν άμεση επαφή, να μαγειρέψουν και να αλληλεπιδράσουν τόσο με τους ίδιους τους συμμετέχοντες όσο και με διεθνούς φήμης σεφ, να συμμετέχουν σε γευσιγνωσίες, σε σεμινάρια παρασκευής κοκτέιλ από γνωστούς mixologists, καθώς και να περιηγηθούν στα περίπτερα των κορυφαίων food & βeverage προμηθευτών και Ελλήνων παραγωγών.

Όπως δήλωσε κι ο Justin Clarke, o επικεφαλής του γαστρονομικού τμήματος της IMG, της διοργανώτριας εταιρίας των Taste Festivals.

«Το Taste of Athens είναι το πιο πρόσφατο φεστιβάλ που γίνεται μέλος της οικογένειας των Taste Festivals. Όντας 15 χρόνια το κορυφαίο γαστρονομικά γεγονός στον κόσμο, το Taste πάντα προσπαθεί να προσφέρει έμπνευση στους ανθρώπους που αγαπούν το φαγητό, το ποτό και τα εστιατόρια.

Ξεκινώντας από το Λονδίνο και αφού έχουμε εξαπλωθεί σε όλο τον πλανήτη με συνολικά 21 φεστιβάλ, στην Ρώμη, στο Σάο Πάολο, στο Σίδνεϊ, το Άμστερνταμ και στο Παρίσι, είμαστε ευτυχείς που προσθέτουμε και την Αθήνα στην πλατφόρμα μας.

Η Αθήνα έχει πλούσια εστιατορική σκηνή και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τους κορυφαίους σεφ, τα εστιατόρια, τους mixologists, και τα brands για να προσφέρουμε στους επισκέπτες την καλύτερη δυνατή εμπειρία αναδεικνύοντας την Αθήνα ως ένα σπουδαίο διεθνή γαστρονομικό προορισμό».

 

Τα εστιατόρια που συμμετέχουν είναι τα εξής:

Σπονδή (σεφ: Άγγελος Λάντος)
Διατηρώντας σταθερά εδώ και δέκα χρόνια τα 2 αστέρια Michelin, είναι το εστιατόριο που εδραίωσε την έννοια του fine dining στην Ελλάδα και με επικεφαλής τον σπουδαίο σεφ Άγγελο Λάντο συνεχίζει να εξελίσσει μια διεθνή κουζίνα με γαλλικές βάσεις προσφέροντας μια σπουδαία γαστρονομική εμπειρία. Ένα από τα σημαντικότερα εστιατόρια στον κόσμο.

 

Hytra (σεφ: Τάσος Μαντής)
Χωροθετημένο στον έκτο όροφο της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, κατέχει ένα αστέρι Michelin και με τον Τάσο Μαντή στη κουζίνα του, καινοτομεί αναβιώνοντας παλιές συνταγές της ελληνικής παράδοσης με υψηλές μαγειρικές τεχνικές.

 

Fuga (σεφ: Δημήτρης Κατριβέσης)
Η νέα εποχή του εμβληματικού εστιατορίου του κήπου του Μεγάρου Μουσικής βρίσκει έναν από τους πιο επιδραστικούς Έλληνες σεφ της γενιάς του στην κουζίνα του. Το μενού του νέου Fuga είναι sharing style με διεθνές fusion χαρακτήρα, εμπνευσμένο από μια τροπική κουζίνα που αναδεικνύει μία μοντέρνα εκδοχή από τις μαγειρικές παραδόσεις της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής και της Μεσογείου.

 

Balthazar (σεφ: Χριστόφορος Πέσκιας)
Το «θρυλικό» αθηναϊκό bar restaurant στην πιο ώριμη φάση του με τον Χριστόφορο Πέσκια στην κουζίνα του να παρουσιάζει μια πολύ προσωπική fusion κουζίνα που ισορροπεί μεταξύ Ελλάδας και Ιαπωνίας.

 

Vezene (σεφ: Άρης Βεζενές)
Το εστιατόριο όπου ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες σεφ του σήμερα ξεδίπλωσε τη μαγειρική του ευφυΐα και όρισε την έννοια του comfort food και της ρουστίκ bistronomy γαστρονομικής τάσης εγκαινιάζοντας μια νέα σελίδα στην ελληνική εστιατορική σκηνή.

 

Birdman Yakitori & Pub (σεφ: Άρης Βεζενές & Takaaki Otsuka)
Η νέα άφιξη στον αθηναϊκό γαστρονομικό χάρτη είναι μια γιαπωνέζικη παμπ που σερβίρει σε μια μπάρα είκοσι θέσεων new style yakitori και μικρά πιάτα, εμπνευσμένα από την μυσταγωγική γαστρονομική κουλτούρα της περιοχής Γιοκότσο στο Τόκιο.

 

Varoulko Seaside (σεφ: Λευτέρης Λαζάρου & Γιάννης Παρίκος)
Το εστιατόριο που τοποθέτησε πρώτη φορά στην Ελλάδα το ψάρι ως πρωταγωνιστή της υψηλής μαγειρικής τέχνης, κερδίζοντας το 2002 ένα αστέρι Michelin που διατηρεί έως σήμερα (το πρώτο αστέρι Michelin σε εστιατόριο με ελληνική κουζίνα). Απόλυτο σημείο αναφοράς για την ελληνική γαστρονομία.

 

Bites & Wine (σεφ: Λευτέρης Λαζάρου & Γιάννης Παρίκος)
Το νέο παιδί του Λευτέρη Λαζάρου εξελληνίζει την παγκόσμια bistronomie τάση, της δίνει θαλασσινή διάσταση και ξεδιπλώνει μια συναρπαστική βεντάλια με πολύ ιδιοσυγκρασιακά πιάτα. Ένα μοντέρνο ελληνικό tapas bar.

 

Premiere (σεφ: Μιχάλης Νουρλόγλου)
Με θέα την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό, ο πολυπράγμων Μιχάλης Νουρλόγλου εξελίσσει τις ιδέες του και την τεχνική του με πιάτα που αναδεικνύουν την σπουδαιότητα της πρώτης ύλης και την ανάγκη για έναν δημιουργικό συγκερασμό της παράδοσης με το παρόν του fine dining.

 

Ψωμί & Αλάτι (σεφ: Γιάννης Λουκάκος)
Η εξαιρετική γαστροταβέρνα του Χαλανδρίου με επικεφαλής τον πολύ έμπειρο σεφ Γιάννη Λουκάκο που επιτυγχάνει σπουδαίες γαστρονομικές επιδόσεις στον τομέα της comfort ελληνικής κουζίνας.

 

Parla (σεφ: Θοδωρής Παπανικολάου)
Σε ένα πανέμορφο αρχοντικό της Κηφισιάς το οποίο διαθέτει μια από τις ωραιότερες αυλές της Αθήνας, στεγάζεται ένα από τα νέα εστιατόρια της πόλης, το Parla. Το εστιατόριο, αν και μετρά λίγους μήνες μόνο ζωής, πολύ γρήγορα κατάφερε και έγινε σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της δημιουργικής ιταλικής κουζίνας.

 

CTC (chef: Αλέξανδρος Τσιοτίνης)
Το εστιατόριο CTC ήρθε πριν μερικά χρόνια και τάραξε τα γαστρονομικά νερά της Αθήνας. Παίζοντας δημιουργικά με την παρήχηση της λέξης “σίτιση”, το εστιατόριο σε κερδίζει αμέσως με τον ξεχωριστό, minimal χώρο της σάλας του με τον ευρωπαϊκό «αέρα» που διαθέτει.

 

Taste of Athens Info
Κάθε ημέρα του φεστιβάλ χωρίζεται σε δύο 4ωρα slots, από τις 12:00 έως τις 16:00 και από τις 18:30 έως τις 22:30. Το πρόγραμμα ξεκινάει την Πέμπτη 27/9 και ώρα 18:00 με opening party.

 

Το κάθε εισιτήριο εξασφαλίζει την είσοδο στο φεστιβάλ για ένα slot.

Το Taste of Athens θα διοργανωθεί από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018, στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το εισιτήριο εισόδου για κάθε τετράωρο σερβίρισμα κοστίζει 15 € και περιλαμβάνει:

  • ένα δωρεάν ποτό
  • 40 μοναδικά πιάτα από τους 12 κορυφαίους Chef & τα εστιατόριά τους που συμμετέχουν στο Taste of Athens σε προνομιακές τιμές των 3, 6, 9 και 12 ευρώ.
  • Εμβληματικές φυσιογνωμίες, πρωταγωνιστές της διεθνούς και εγχώριας γαστρονομικής σκηνής σε live performances στο Taste Theatre, το κεντρικό stage της διοργάνωσης.
  • Premium ετικέτες κρασιών και αποσταγμάτων, Cocktail από διεθνώς αναγνωρισμένους mixologists και γευσιγνωσίες με ποιοτικά ελληνικά προϊόντα.
  • DJ sets με γνωστούς Έλληνες μουσικούς παραγωγούς & live performances από Jazz μουσικά σχήματα στο entertainment zone.
  • Ποικιλία ποιοτικών προϊόντων από επιλεγμένους Έλληνες παραγωγούς και προμηθευτές στο gourmet marketplace.

 

Θα υπάρχει επίσης ειδικό VIP εισιτήριο των 45 €, το οποίο περιλαμβάνει:

  • Welcome champagne & oyster treat.
  • Πρόσβαση στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του VIP Lounge με exclusive cocktail bar.
  • Special pop-up events & αποκλειστικά happenings από τους χορηγούς της διοργάνωσης.
  • Fast lane με ξεχωριστή είσοδο.
  • Δωρεάν πάρκινγκ.
  • 40 μοναδικά πιάτα από τους 12 κορυφαίους Chef & τα εστιατόριά τους που συμμετέχουν στο Taste of Athens σε προνομιακές τιμές των 3, 6, 9 και 12 ευρώ.
  • Εμβληματικές φυσιογνωμίες, πρωταγωνιστές της διεθνούς και εγχώριας γαστρονομικής σκηνής σε live performances στο Taste Theatre, το κεντρικό stage της διοργάνωσης.
  • Premium ετικέτες κρασιών και αποσταγμάτων, Cocktail από διεθνώς αναγνωρισμένους mixologists και γευσιγνωσίες με ποιοτικά ελληνικά προϊόντα.
  • DJ sets με γνωστούς Έλληνες μουσικούς παραγωγούς & live performances από Jazz μουσικά σχήματα στο entertainment zone.
  • Ποικιλία ποιοτικών προϊόντων από επιλεγμένους Έλληνες παραγωγούς και προμηθευτές στο gourmet marketplace.

Για τα group ισχύουν ειδικές προσφορές, ενώ για τα παιδιά έως και 6 ετών η είσοδος είναι δωρεάν.

 

Όλα μενού των εστιατορίων μπορείτε να τα βρείτε εδώ:

https://athens.tastefestivals.com/el/menus/

Στο taste of Athens θα Απολαύστε επίσης μια σειρά από δραστηριότητες και διαδραστικές εμπειρίες όπως οινογευσίες, σεμινάρια παρασκευής κοκτέιλ και μαθήματα μαγειρικής. Διαβάστε περισσότερα εδώ:

https://athens.tastefestivals.com/el/things-to-do/

 

Πληροφορίες εκδήλωσης:

Ημερομηνίες: 27/09/2018- 30/09/2018

Ωράριο: Πέμπτη 27/09 18:30-22:30

Παρασκευή 28/09 έως Κυριακή 30/09 12:00-16:00 & 18:30-22:30

 

Πηγή: viva.gr

Σχετικά άρθρα