Το στίγμα της ψυχικής ασθένειας: Θα μου πάρει το παιδί επειδή παλιά έπαιρνα φάρμακα!

Ζω στην Αθήνα μια δυστυχισμένη ζωή αφού είμαι σε έναν γάμο που δεν θέλω. Ο λόγος που μένω είναι το 5 ετών κοριτσάκι μου. Είμαι άνεργη, ψάχνω δουλειά, αλλά αυτή τη στιγμή είμαι εξαρτωμένη οικονομικά απ’ τον άνδρα μου ο οποίος με έχει απειλήσει πως αν χωρίσουμε θα διεκδικήσει το παιδί, αναφέροντας ότι στο παρελθόν (πάνω από 10 χρονιά πριν) έπαιρνα φάρμακα από ψυχίατρο.

Δεν με νοιάζει να ζω μια ζωή μαζί του χωρίς να το θέλω και να παίζω για πάντα θέατρο σε όλους για να είναι καλά το παιδί μου, απλά ο λόγος που γραφώ είναι ότι κάθε βράδυ σχεδόν κλαίω και νιώθω ότι πονάει η ψύχη μου. Το μόνο που με νοιάζει είναι να μην πάθω κάτι και το παιδί μου ζήσει χωρίς μητέρα. Όμως δεν μπορώ να σταματήσω αυτό το βάρος και τον πόνο που νιώθω κάθε βράδυ.

Φοβάμαι πως θα πάθω ανακοπή ή εγκεφαλικό!

Στο ερώτημα απαντά η ψυχοθεραπεύτρια, Δήμητρα Φιλοπούλου:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η κατάσταση που περιγράφετε είναι πολύ δύσκολη. Σε αυτή τη φάση δεν σας κάνει καλό να είστε απομονωμένη. Μιλήστε με μία φίλη ή με κάποιο συγγενικό πρόσωπο που να έχετε εμπιστοσύνη. Μοιραστείτε το βάρος που νιώθετε. Συνεχίστε την έρευνα εργασίας με πείσμα και τόλμη, γιατί μία δουλειά θα σας βοηθήσει να νιώσετε πιο ανεξάρτητη αλλά και να σας τονώσει τη χαμένη σας αυτοπεποίθηση.

Περισσότερο όμως από όλα θα ήθελα να σας παροτρύνω να δείτε άμεσα κάποιον ειδικό. Είμαι βέβαιη πως στο δήμο σας θα λειτουργεί Κέντρο Ψυχικής Υγείας όπου θα μπορέσετε να δείτε κάποιον θεραπευτή δωρεάν. Μπορείτε επίσης να ψάξετε στο διαδίκτυο για κέντρα συμβουλευτικής υποστήριξης που να προσφέρουν δωρεάν συνεδρίες. Είναι σημαντικό να φροντίσετε την ψυχή σας, τόσο για εσάς, αλλά και για το παιδί σας που σας θέλει δίπλα του δυνατή και ευτυχισμένη.

Εύχομαι να νιώσετε σύντομα δυνατότερη,

Δήμητρα Φιλοπούλου
Ψυχοθεραπεύτρια MSc
Παπαδιαμάντη 7, Άνω Πατήσια
Τηλ.: 213 0 292167, 6956 297109
Facebook: facebook.com/dimitraefilopoulou

Σχετικά άρθρα