6 tips για να γράφεις καλά σε κάθε διαγώνισμα

Τα σχολεία έχουν πλέον ξεκινήσει για τα καλά και σιγά σιγά θα αρχίσουν τα τεστ και τα επαναληπτικά διαγωνίσματα… Οπότε διάβασμα, διάβασμα και πάλι διάβασμα! Όσο και να διαβάζεις όμως, υπάρχουν κάποια πράγματα που θα πρέπει να έχεις στο νου σου πριν από κάθε διαγώνισμα, για να καταφέρεις να πετύχεις τους καλύτερους βαθμούς.

Υπάρχουν παρακάτω κάποια πολύ χρήσιμα tips που θα σε βοηθήσουν να γράψεις καλύτερα σε ένα διαγώνισμα

Διάβασε πρώτα γρήγορα όλα τα ερωτήματα του διαγωνίσματος

Συνήθως όταν παίρνεις στα χέρια σου ένα διαγώνισμα, ξεκινάς αμέσως να απαντάς την πρώτη ερώτηση. Ωστόσο είναι καλύτερο να ρίξεις μια γρήγορη ματιά σε όλα τα ερωτήματα, όλες τις σελίδες. Έτσι ο εγκέφαλός σου θα επεξεργάζεται όλες τις απαντήσεις, θα ξέρεις πόσες είναι, θα ξέρεις τι σε περιμένει. Επίσης, μπορεί να υπάρχουν ερωτήσεις που να βρίσκεις πιο εύκολες και να ξεκινήσεις από αυτές για να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου για τις πιο δύσκολες.

Δώσε στον εαυτό σου χρονικά περιθώρια!

Είναι καλό να έχεις στο νου σου πόση ώρα έχεις για να ολοκληρώσεις το διαγώνισμά σου ώστε να μοιράσεις τον χρόνο σου με τον κατάλληλο τρόπο ανάλογα με τη δυσκολία των ερωτημάτων.

Μην αφήσεις τίποτα κενό, χωρίς απάντηση!

Προσπάθησε να απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα, ακόμα και αν δεν τα γνωρίζεις καλά. Ειδικά αν είναι πολλαπλών επιλογών οι ερωτήσεις, μπορείς να… φλερτάρεις με την τύχη σου!

Οι ερωτήσεις μερικές φορές σού δίνουν τις απαντήσεις

Δεν είναι όλες οι ερωτήσεις των διαγωνισμάτων δύσκολες. Μερικές φορές, αν διαβάσεις προσεκτικά την ερώτηση, μπορείς να βρεις εύκολα την απάντηση δίχως πολύ κόπο!

Ζήτα διευκρινίσεις αν δεν καταλαβαίνεις κάτι!

Είναι πιθανό να μην είναι σαφής η διατύπωση μιας ερώτησης ή εσύ από τη βιασύνη σου και το άγχος σου να μην καταλαβαίνεις τι σου ζητάει. Ρώτα τον καθηγητή! Είναι κρίμα να χάσεις βαθμούς επειδή δεν κατάλαβες τι έπρεπε να γράψεις!

Κοίταξέ το ξανά πάνω από μια φορά!

Τέλειωσες και είσαι έτοιμη να παραδώσεις την κόλλα σου; Προτού το κάνεις, ρίξτου μια τελευταία ματιά, για να βεβαιωθείς ότι έχεις απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις και ότι δεν σου έχει ξεφύγει τίποτα σημαντικό!

Ν.Κ.

 

 

Σχετικά άρθρα