Νύχτες πρεμιέρας: Η ιστορία του θρυλικού Studio 54 για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη!

Το θρυλικό club της Νέας Υόρκης, το Studio 54, που “έφτιαξε” ολόκληρη κουλτούρα την εποχή των 80’s, απογειώνοντας τη ζωή των θαμώνων και απελευθερώνοντας τον συντηρητισμό της εποχής με κύριο γνώρισμα την έντονη σεξουαλικότητα.

Ένα εκρηκτικό μείγμα από διάσημες προσωπικότητες, disco μουσική που χτύπαγε στα μηνίγγια, χρήση ουσιών, ανάμιξη όλων των κατηγοριών όπως gay, transexual, bar tenders ή bar women που ήταν χορευτές-χορεύτριες αλλά και αντικείμενα του πόθου, μεταμφιέσεις και ό,τι άλλο μπορεί να εφεύρει ο νους στο κυνήγι της ηδονής!!

Ήταν επιβεβαίωση του status σου να γίνεις δεκτός στην είσοδο του studio 54. Ήταν μεθυστικό να βρίσκεσαι δίπλα στον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, τον Άντι Γουόρχολ, τη Λάιζα Μινέλι, την Νταϊάνα Ρος και όλους μα όλους τους λαμπερούς σταρ και να νιώθεις έστω και για ένα βράδυ ότι είσαι ένας απ’ αυτούς!!

Πιο μεθυστική όμως ήταν αυτή η παγκόσμια επιτυχία για τους ιδιοκτήτες που έχασαν κάθε επαφή με την πραγματικότητα και βρέθηκαν στη φυλακή για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και εμπόριο ναρκωτικών.

Η ίδια η ζωή γράφει τα πιο δυνατά σενάρια. Αφού αποφυλακίστηκαν, ο ένας ιδιοκτήτης, ο Στηβ Ράμπελ πεθαίνει από AIDS και ο άλλος, ο Ιαν Σρέιτζερ που είναι και ο αφηγητής στο ντοκιμαντέρ, προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του και ξαναρχίζει από την αρχή!! Γίνεται και πάλι πετυχημένος επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης των 30 από τα καλύτερα boutique hotels της Αμερικής και τον πρόεδρο Ομπάμα να υπογράφει για το καθαρό του και πάλι όνομα!!

Άλλη μια τρανή απόδειξη του Αμερικανικού Ονείρου που στον βωμό του χρήματος και της δόξας η κόλαση φαντάζει παράδεισος!!

Μην το χάσετε αν βγει στους κινηματογράφους!

Άννα Δρούζα

Πληροφορίες για την ταινία

ΠΑ | 2018 | ΕΓΧΡΩΜΟ | DCP | 98′ | ΑΓΓΛΙΚΑ

Μεσουράνησε στη βασιλεία της ντίσκο, στο κρεσέντο του ’70s ηδονισμού, στις εποχές που ένα μέρος αρκούσε για να ενώσει διονυσιακά όλες τις φυλές της μεγαλούπολης, ανεξαιρέτως χρώματος, τάξης και σεξουαλικού προσδιορισμού. Στην πίστα του χόρεψαν, φλέρταραν και παρεκτράπηκαν μερικές από τις πιο ηχηρές διασημότητες του 20ού αιώνα. Και η μετεωρική πορεία του σημαδεύτηκε από αναρίθμητες καταχρήσεις, σκάνδαλα, φυλακίσεις και αμαρτωλές ιστορίες για τα όσα συνέβαιναν στις πιο αθέατες γωνιές του.

Για πρώτη φορά αφότου οι πόρτες του σφραγίστηκαν δια παντός, ο συνιδιοκτήτης του Studio 54 σπάει τη σιωπή του και διηγείται με επώδυνη ειλικρίνεια όσα συνέβησαν στις πιο ξέφρενες νεοϋορκέζικες νύχτες, συνοδεία πολύτιμων οπτικών ντοκουμέντων και πάμπολλων μαρτυριών που μετατρέπουν το απολαυστικό αυτό ντοκιμαντέρ στην οριστική, αυθεντική κατάθεση για όλα όσα δε μάθαμε ποτέ για το θρυλικότερο κλαμπ της ποπ κουλτούρας.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Matt Tyrnauer
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Tom Hurwitz
ΜΟΥΣΙΚΗ: Lorne Balfe
ΜΟΝΤΑΖ: Andrea Lewis, Morgan Hanner, Jason Hardwick
ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ: Steve Rubell, Ian Schrager

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

«Mc Queen»: ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ στις Νύχτες Πρεμιέρας!

Ποιες ταινίες δεν πρέπει να χάσεις στις Νύχτες Πρεμιέρας

Νύχτες Πρεμιέρας του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας

Σχετικά άρθρα