Απιστία: Πρέπει να πω στη φίλη ότι το αγόρι της παίζει και με άλλες;

Η φίλη μου έχει θέματα με το αγόρι της και ξέρω με αποδείξεις ότι παίζει με άλλες. Έκανα ψεύτικο λογαριασμό στο Facebook και τσίμπησε δυστυχώς. Να της το πω ή όχι;

Στο ερώτημα απαντά η ψυχοθεραπεύτρια, Δήμητρα Φιλοπούλου:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Το θέμα που μοιράζεστε είναι πολύ δύσκολο όντως και η απάντηση είναι σχεδόν αδύνατο να είναι ένα απλό ναι ή όχι.

Μάλλον γεννά περισσότερα ερωτήματα: πόσο καιρό είναι μαζί, πως ορίζουν μεταξύ τους τι είναι απιστία, εκείνος φλερτάρει διαδικτυακά μόνο ή έχει παράλληλες σχέσεις, πώς είναι κατά τ’ άλλα σαν ζευγάρι, και άλλα πολλά.

Δεν μπορώ να ξέρω τι σχέση έχετε εσείς με τη φίλη σας και κατά πόσο η παρέμβαση σας θα εκτιμηθεί. Μήπως θα θυμώσει που μπλεχτήκατε; Ίσως ντραπεί για τη συμπεριφορά του συντρόφου της. Τι ήταν αυτό που σας «επέτρεψε» να αναμειχθείτε σε κάτι που μάλλον αφορά τους δυο τους. Αν σας είχε φλερτάρει στην πραγματική ζωή (και όχι ένα ψεύτικο προφίλ) θα είχατε κάθε δικαίωμα και υποχρέωση να την ενημερώσετε. Όμως τώρα, στην ουσία εσείς «μπήκατε» πρώτη στο παιχνίδι. Είστε βέβαιη ότι αυτή δεν ήταν μία κίνηση που μπορεί να θυμώσει την φίλη σας;

Μπορείτε να μιλήσετε με τη φίλη σας και να εκθέσετε τους προβληματισμούς σας για τον σύντροφο της. Αν εκείνη το επιθυμεί θα ζητήσει τη βοήθεια σας. Μπορείτε να ρίξετε την ιδέα του ψεύτικου προφίλ στο τραπέζι – αν και είμαι εναντίον του να στήνει κανείς παγίδες σε ανθρώπους.

Όπως και να έχει, το τι συμβαίνει σε μία σχέση αφορά τους δύο τους. Πέρα από το να εκφράσετε την ανησυχία σας και να της πείτε ότι είστε δίπλα της για ότι χρειαστεί, δεν νομίζω ότι πρέπει να κάνετε κάτι άλλο.

Με εκτίμηση,

Δήμητρα Φιλοπούλου
Ψυχοθεραπεύτρια MSc
Παπαδιαμάντη 7, Άνω Πατήσια
Τηλ.: 213 0 292167, 6956 297109
Facebook: facebook.com/dimitraefilopoulou

Σχετικά άρθρα