Βρείτε το κατάλληλο αντηλιακό προσώπου για το δέρμα σας

Η αντηλιακή προστασία του προσώπου  δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά να γίνεται καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου!

Και φυσικά επειδή η συγκεκριμένη περιοχή του σώματος τείνει να είναι και η πιο ευαίσθητη – ειδικά τα σημεία κάτω από τα μάτια – τότε πρέπει να είστε σίγουροι ότι θα κάνετε την επιλογή του κατάλληλου προϊόντος!

Η σωστή επιλογή αντηλιακού προσώπου ανάλογα με τον τύπο δέρματός σας

Αρχικά, πρέπει να βρείτε ποιος είναι ο τύπος δέρματός σας: κανονικό, λιπαρό, ξηρό, μικτό κλπ, ώστε στη συνέχεια να στοχεύσετε και στο ιδανικό αντηλιακό προσώπου, με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 50. Άλλωστε, η αντηλιακή προστασία για το πρόσωπο είναι απαραίτητη όχι μόνο για να την πρόληψη του μελανώματος, αλλά και της φωτογήρανσης.

antiliako prosopou3

Κανονικό δέρμα

Αν είστε από τους -εξαιρετικά- τυχερούς που έχουν κανονικό τύπο δέρματος, τότε απλώς ελέγξτε αν το αντηλιακό προσώπου ανταποκρίνεται στην υπόλοιπες ανάγκες σας. Και σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να είναι ευρέως φάσματος και με υψηλό δείκτη, ενώ μπορείτε στην αντηλιακή προστασία προσώπου να προσθέσετε και αντιγηραντικές ή έξτρα ενυδατικές ιδιότητες, ή και χρώμα για τις ημέρες που χρειάζεστε έξτρα κάλυψη για τις βόλτες σας στην πόλη. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, μην παραλείψετε την καθημερινή εφαρμογή του αντηλιακού προσώπου!

Λιπαρό δέρμα

Όσοι έχετε λιπαρό δέρμα χρειάζεστε ένα αντηλιακό προσώπου με ελαφριά σύνθεση και ματ υφή που δεν αφήνει λιπαρότητα στην επιδερμίδα. Ειδικά το καλοκαίρι, αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς ο ιδρώτας και η ζέστη τείνουν να κάνουν το δέρμα σας θα μοιάζει ακόμα πιο λιπαρό. Η αντηλιακή προστασία για το πρόσωπο μπορεί να σας βοηθήσει να το καταπολεμήσετε, διαλέγοντας μια κρέμα ευρέως φάσματος με υψηλό δείκτη προστασίας, την οποία θα φοράτε είτε στην πόλη είτε στην παραλία.Έτσι δημιουργείτε μια… αόρατη ασπίδα και μια αποτελεσματική αντηλιακή προστασία για το πρόσωπο.

antiliako prosopou1

Ξηρό δέρμα

Για εσάς που το δέρμα σας είναι ξηρό, χρειάζεστε ένα αντηλιακό προσώπου οπωσδήποτε σε μορφή κρέμας που είναι πιο ενυδατική από το gel. Αναζητήστε όσα έχουν έξτρα ενυδατική σύνθεση, ενώ διαθέτουν επίσης υψηλό δείκτη SPF και είναι ευρέως φάσματος για την καλύτερη δυνατή αντηλιακή προστασία προσώπου. Επίσης, καλύτερα να αποφύγετε τα αντηλιακά με ματ υφή, καθώς ίσως να κάνει την επιδερμίδα σας να μοιάζει ακόμα πιο ξηρή, κάτι που σίγουρα δεν θέλετε. Για ακόμα περισσότερη ενυδάτωση στην πόλη, μπορείτε να αναμίξετε την ενυδατική σας με το αντηλιακό προσώπου και να την εφαρμόσετε.

Μικτό δέρμα

Για όσους έχουν αυτόν τον τύπο δέρματος, συνήθως περιοχές όπως η Τ περιοχή, το μέτωπο, η μύτη και το πιγούνι είναι πιο λιπαρές, ενώ άλλες πιο ξηρές. Η διαφορά κάνει τη χρήση οποιουδήποτε καλλυντικού δύσκολη υπόθεση, κάτι το οποίο ισχύει και για την αντηλιακή προστασία του προσώπου σας. Στη δική σας περίπτωση, καλύτερα να εμπιστευτείτε ένα αντηλιακό προσώπου με κρεμώδη υφή, αλλά ελαφριά σύνθεση, η οποία δεν θα βαρύνει τη λιπαρή περιοχή, αλλά θα προσφέρει την απαραίτητη ενυδάτωση στα σημεία που υποφέρουν από ξηρότητα.

Συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας και βρείτε το αντηλιακό προσώπου που σας ταιριάζει απόλυτα!

Σχετικά άρθρα