Μία σαλάτα με πλούσια θρεπτική αξία!

Η συγκεκριμένη σαλάτα θεωρείται ένα πλήρες γεύμα αφού έχει τόσο φυτικές ίνες όσο και πρωτεΐνες ! Οι θρεπτική αξία του σολομού τεράστια αφού αποτελεί μία από τις καλύτερες πηγές των πολύτιμων για τον οργανισμό ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.

Συστατικά

  • 150 γρ. φιλέτο σολομού (χωρίς πέτσα)
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια μαύρη ζάχαρη
  • 70 γρ. κιχώριο (ή αλλιώς αντίδι ή αντίβ), κομμένο στη μέση
  • 10 γρ. μαϊντανό
  • 1/4 λεμόνι, ο χυμός
  • 1 κουταλιά κάπαρη (κουτρούβι)
  • 1/4 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα σε φέτες
  • 20 γρ. κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. ρόκα
  • 5 γρ. φύλλα σέλινο.

 

Βήματα

Βήμα 1

Αλείφετε το σολομό με λίγο λάδι και ψήνετε σε καυτό τηγάνι για 1 περίπου λεπτό.

Βήμα 2

Βάζετε το σολομό σε ένα ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 5-6 λεπτά.

Βήμα 3

Μειώνετε το χρόνο μαγειρέματος κατά 2 λεπτά, αν προτιμάτε να διατηρήσει το ροδοκόκκινο χρώμα του στο εσωτερικό.

Βήμα 4

Αναμιγνύετε τη ζάχαρη με λίγο λάδι και αλείφετε το κιχώριο στην κομμένη πλευρά.

Βήμα 5

Το βάζετε σε καυτό τηγάνι με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και ψήνετε για 1-1½ λεπτό, γυρνώντας το τακτικά.

Βήμα 6

Για το ντρέσινγκ της σαλάτας, βάζετε σε ένα μπλέντερ το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, την κάπαρη, το ελαιόλαδο και χτυπάτε.

Βήμα 7

Για τη σαλάτα, αναμιγνύετε το αβοκάντο, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, τη ρόκα και τα φύλλα σέλινου.

Βήμα 8

Προσθέτετε το ντρέσινγκ, τοποθετείτε το σολομό πάνω στη σαλάτα και γαρνίρετε με το κιχώριο.

 

Πηγή: xrysessyntages.com

Σχετικά άρθρα