Μικρές τάρτες με βερίκοκα και κατσικίσιο τυρί

Ορεκτικό ή γλυκό; Ο καλύτερος τρόπος να αποφασίσετε είναι να δοκιμάσετε τη συνταγή και να αποφασίσετε μόνοι σας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι τάρτες με βερίκοκα και κατσικίσιο τυρί θα σας εκπλήξουν ευχάριστα!

Συστατικά

Για τη ζύµη

  • 225 γρ. (1 ½ φλ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 165 γρ. (2/3 φλ.) βούτυρο σε κυβάκια
  • 1 αβγό
  • 1 ½ κουταλιά παγωµένο γάλα.

Για τη γέµιση

  • 150 ml (σχεδόν 2/3 φλ.) γάλα
  • 150 ml (σχεδόν 2/3 φλ.) κρέµα γάλακτος
  • 2 µεγάλα αβγά
  • 75 γρ. µαλακό κατσικίσιο τυρί (chèvre), θρυµµατισµένο (½ φλ.) + 50 γρ. για γαρνίρισµα (προαιρετικά)
  • 120 γρ. χρυσόµηλα (βερίκοκα) µουλιασµένα για 10 λεπτά σε ζεστό νερό και ψιλοκοµµένα (1 φλ. ψιλοκοµµένα) + 6 κοµµάτια για γαρνίρισµα (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι, µοσχοκάρυδο
  • βούτυρο για άλειµµα

 

Βήματα

Βήμα 1

Για τη ζύµη: Σε ένα µπολ, αναµιγνύετε το αλεύρι µε το αλάτι, κάνετε ένα πηγαδάκι στο κέντρο και ρίχνετε µέσα το βούτυρο και το αβγό. ∆ουλεύετε µε τις άκρες των δαχτύλων σας το µίγµα να γίνει σαν ψίχουλα και ύστερα προσθέτετε το γάλα και µαζεύετε τη ζύµη σε µια µπάλα. Την κρατάτε τυλιγµένη µε πλαστική µεµβράνη στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βήμα 2

Τη βγάζετε από το ψυγείο, την ανοίγετε σε φύλλο πάνω σε ελαφρά αλευρωµένη επιφάνεια και κόβετε 6 δίσκους ελαφρά µεγαλύτερους από φόρµες για µικρές τάρτες. Βουτυρώνετε τις φόρµες και ντύνετε το εσωτερικό τους µε τη ζύµη. Τις τρυπάτε σε µπόλικα σηµεία µε πιρούνι και τις κρατάτε στην άκρη. Προθερµαίνετε το φούρνο στους 180°C.

Βήμα 3

Βάζετε µέσα σε κάθε τάρτα ένα κοµµάτι αλουµινόχαρτο, το γεµίζετε µε φασόλια ή ρύζι και τις προψήνετε στο φούρνο για 10-12 λεπτά. Αφαιρείτε το αλουµινόχαρτο και τις αφήνετε να κρυώσουν.

Βήμα 4

Χτυπάτε µε το σύρµα σε ένα µπολ το γάλα µε την κρέµα γάλακτος, τα αβγά και το τυρί, µέχρι να γίνει ένα λείο µίγµα. Το αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε ½ κοφτό κουταλάκι µοσχοκάρυδο και τα ψιλοκοµµένα χρυσόµηλα (καλά στραγγισµένα). Μοιράζετε το µίγµα στο εσωτερικό των φορµίτσων και τις βάζετε πάνω σε ταψί του φούρνου.

Βήμα 5

Τις ψήνετε για 15-20 λεπτά (αν ροδίσουν πολύ γρήγορα, τις καλύπτετε χαλαρά µε αλουµινόχαρτο). Τις βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε να µείνουν για 3-4 λεπτά στη φόρµα τους να σταθεροποιηθούν, τις ξεφορµάρετε και τις σερβίρετε.Γαρνίρετε µε παστά χρυσόµηλα (και αν έχετε φρέσκα γαρνίρετε και µε φρέσκα) και το επιπλέον τυρί και τις σερβίρετε.

 

Πηγή: xrysessyntages.com

Σχετικά άρθρα