Φθινοπωρινός καιρός: Τι ρούχα να επιλέξω για το παιδί μου;

Το φθινόπωρο μπήκε επισήμως πριν από λίγες ημέρες, αν και ο καιρός μέχρι χθες παρέπεμπε περισσότερο σε καλοκαίρι. Ωστόσο, το θερμόμετρο έχει αρχίσει να κατεβαίνει και οι εναλλαγές θερμοκρασίας ανάμεσα σε μέρα και νύχτα είναι μεγάλες. Ό,τι πρέπει για κρυολογήματα! Πώς θα προστατεύσεις το παιδί σου από τον… άστατο φθινοπωρινό καιρό; Τι ρούχα να φορέσει;

 

Παρακάτω θα βρεις συμβουλές που θα σου… λύσουν τα χέρια!

Το ντύσιμο «κρεμμύδι»

Κλασική και δοκιμασμένη… συνταγή για το ντύσιμο! Νωρίς το πρωί που φεύγει το παιδί για το σχολείο πρέπει να φοράει τουλάχιστον μια ζακέτα. Όταν ο καιρός ζεστάνει το μεσημέρι και το απόγευμα, μπορεί να τη βγάλει. Αν φοράει πολύ ζεστά ρούχα όλη μέρα κινδυνεύει να ιδρώσει τις μεσημεριανές ώρες ή κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και στη συνέχεια να κρυολογήσει…

Γκέτες

Είναι αξεσουάρ που αφορά κυρίως τα κορίτσια αν και τελευταίως έχει γίνει μόδα και στα αγόρια! (αν θέλετε φυσικά την ενστερνίζεστε)! Πρακτικό με φούστες ή με σορτς. Τις εφαρμόζουν στο πόδι το πρωί και όταν ζεσταθούν μπορούν εύκολα να τις αφαιρέσουν και να τις φυλάξουν στην τσάντα τους. Εναλλακτικά μπορούν να φορέσουν και κάπρι κολάν που μπορούν να αφαιρέσουν αν ζεσταθούν μέσα στη μέρα.

Γαλοτσάκια

Μπορεί ακόμα οι περισσότεροι να φοράνε ανοιχτά παπούτσια, αλλά έχει έρθει η ώρα για να περιορίσετε λίγο το ποδαράκι του παιδιού σας μέσα σε πιο ζεστά παπούτσια! Η κλασική λύση είναι τα αθλητικά παπούτσια ή τα τύπου all star. Ωστόσο, αν ξεκινήσουν οι βροχές, η πιο… σοφή λύση είναι τα γαλοτσάκια που προστατεύουν τα παιδιά σας από το νερό!

Κάπρι παντελονάκια/ πιο λεπτά υφάσματα

Είναι καλό η μετάβαση από τη μια… εποχή στην άλλη να γίνει ομαλά. Οπότε αν δεν θέλει να φορέσει τζιν ή μακρύ παντελόνι, υπάρχει η λύση του κάπρι ή του πιο λεπτού υφάσματος σε παντελόνι: και θα το προστατεύει από το κρύο και δεν θα ζεσταίνεται τις ώρες που θα είναι πιο υψηλή η θερμοκρασία ή που θα επιδίδεται σε δραστηριότητες!

Αμάνικο μπουφανάκι!

Αγαπημένη λύση και για πιο κρύο καιρό! Σε αυτή τη φάση μπορείτε να το φορέσετε στο παιδί σας ακόμη και με το κοντομάνικό του. Είναι ιδανικό για βροχερές μέρες καθώς έχει κουκούλα!

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από mamanpourlavie.com

Σχετικά άρθρα