Γκαρσία: «Πρόβλημα με όποιον δεν με σέβεται»

Δεν είναι εύκολο να βρίσκεις ανθρώπους για να επενδύσουν στο ποδόσφαιρο όπως ο κ. Σαββίδης.

 

Eπέστρεψε και μάλιστα δριμύτερος… Ο Γκαρσία δηλώνει ευτυχισμένος που βρίσκεται και πάλι στον ΠΑΟΚ, αλλά προειδοποιεί. Ξεκαθαρίζει τι σημαίνει όταν ζητάει σεβασμό, ενώ δείχνει αποφασισμένος να δουλέψει τόσο πολύ που θα πείσει όλους ότι και πάλι αξίζει θέση στην ενδεκάδα.

 

Ο Πάμπλο Γκαρσία μιλάει στη «SportDay» (ότι τόσο πολύ για τα περσινά), αλλά για το τι θα κάνει από εδώ και πέρα.

 

Πώς νιώθεις που είσαι πάλι εδώ μετά τα όσα έγιναν την περασμένη χρονιά;

«Πραγματικά πολύ χαρούμενος για εμένα και για την οικογένειά μου και για πολλούς άλλους. Είμαι εδώ γα να δουλέψω πολύ και σκληρά και να μη σκέφτομαι πολλά από τα περσινά». 

 

Τι σε δίδαξε όμως αυτή η περσινή ιστορία;

 

«Από κάθε τέτοια κατάσταση μαθαίνεις. Πιστεύω όμως ότι αυτά ανήκουν στο παρελθόν και πρέπει να προχωρήσουμε». 

 

Πάμπλο, τίτλους δεν έχει ο ΠΑΟΚ. Είναι σε καλό δρόμο για να φθάσει εκεί;

 

«Αυτή είναι η πραγματικότητα. Πιστεύω πως γίνεται καλή δουλειά. Προσωπικά πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα παλέψει σκληρά για τον τίτλο. Από την άλλη όμως ο κόσμος να μην τρελαίνεται, γιατί αυτό κάνει κακό. Εγώ σε όλη μου την καριέρα δεν έχω πάρει κανέναν τίτλο. Ξέρω ότι όσο και αν παλεύεις σε μία ομάδα, στο τέλος μένει ο τίτλος. Η ομάδα μας πρέπει να αγωνίζεται σκληρά, να έχει το πνεύμα νικητή, να έχει προσωπικότητα. Αν τα κάνεις αυτά, θα είσαι κοντά».

 

Εχεις πει πολλές φορές ότι θέλεις να σε σέβονται. Τι εννοείς;

 

«Οπως εγώ σέβομαι τους πάντες, έτσι και απαιτώ αυτό το πράγμα. Οι καιροί έχουν αλλάξει, αλλά εγώ είμαι της παλιάς σχολής. Τότε που παίζαμε με μαύρα παπούτσια, ψηλά τις κάλτσες και είχαμε τάπες με αλουμίνιο. Τότε υπήρχε απόλυτος σεβασμός. Μπορεί λοιπόν να έχω τον Γκουαρδιόλα προπονητή, αλλά αν δεν με σεβαστεί, θα έχω πρόβλημα μαζί του. Δεν πιστεύω ότι είμαι ο καλύτερος, αλλά δεν είμαι και ο χειρότερος».

 

Γνώρισες και τον Ιβάν Σαββίδη πριν λίγο καιρό. Ποια γνώμη σχημάτισες για εκείνον;

 

«Αν και δεν μου αρέσει να μιλάω πολύ γι’ αυτά, συζήτησα για ό,τι έγινε στο παρελθόν και μετά κάποια άλλα προσωπικά θέματα. Δεν είναι εύκολο αυτή την εποχή να βρίσκεις ανθρώπους για να επενδύσουν στο ποδόσφαιρο όπως ο κ. Σαββίδης. Πιστεύω ότι θα είναι κοντά στην ομάδα, κοντά στον κόσμο και πάντα θα προσπαθεί για το σήμα του ΠΑΟΚ. Ο χρόνος θα μιλήσει και γι’ αυτόν».

Τώρα που ο ΠΑΟΚ έλυσε ένα σημαντικό πρόβλημα με το οικονομικό, τι άλλες προτεραιότητες πιστεύεις ότι πρέπει να βάλει;

 

«Θα ήταν καλό να δημιουργούνταν ένα νέο αθλητικό κέντρο. Ακουσα ότι δουλεύουν επάνω σε αυτό. Ο παίκτης δεν πρέπει να σκέφτεται τίποτα άλλο πριν την προπόνηση πέρα από αυτό και από το παιχνίδι. Δεν  θέλω να πω παραπάνω γιατί αυτή δεν είναι αρμοδιότητά μου».

 

Γιατί είπες ότι θα παίξεις λίγα παιχνίδια; Σε τι κατάσταση είσαι, τι λες με τον προπονητή για την παρουσία σου;

 

«Να ξέρετε ότι δουλεύω σκληρά για να παίξω στην ενδεκάδα, όπως έκανα κάθε χρόνο. Γνωρίζω όμως ότι  ήμουν εκτός για καιρό. Θέλω να είμαι ένα συν για την ομάδα. Είμαι ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ. Δεν γνωρίζω αν θα παίξω λίγο ή πολύ αλλά σίγουρα, θα είμαι όπως ο Λεωνίδας, με το δόρυ στο χέρι, περιμένοντας…».

 

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ

 

Ολοι γνωρίζουν ότι ο Γκαρσία λατρεύεται στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο. Η προσωπική ερώτηση που του έγινε αφορούσε το πιο παράξενο πράγμα που του έχει ζητήσει ένας φίλαθλος, πέρα από αυτόγραφα και φωτογραφίες:

 

«Ηρθε ένα παιδί, το οποίο είχε κάνει τατουάζ το πρόσωπό μου. Ηθελε να τον παντρέψω. Εγώ όμως σε εκείνο το διάστημα θα βρισκόμουν στην Ουρουγουάη. Γενικά το ξέρετε ότι δεν είμαι άνθρωπος που ψάχνει τη δημοσιότητα. Εξι χρόνια εδώ στην Ελλάδα και δεν έχω πάει με τη γυναίκα μου να δούμε πώς είναι τα μπουζούκια. Θα ήθελα κι εγώ, αφού σταματήσω το ποδόσφαιρο, να μπορώ να πάω κι εκεί μία φορά».

 

Κατά Ολυμπιακού…

 

Ρωτήθηκε ο Ουρουγουανός για τις κατά καιρούς τοποθετήσεις του κατά του  Ολυμπιακού. Πήρε θέση εκ νέου:

 

«Αν και δεν θυμάμαι τι είπα, όλοι βλέπουμε τι γίνεται με αυτή την ομάδα. Εχουν κάνει πολλά, αλλά δεν αλλάζει τίποτα. Δεν είναι λογικό να κερδίζει συνέχεια τον τίτλο μία ομάδα. Εγιναν πολλά και με παιχνίδια που μας έκλεψαν μέσα στα μούτρα μας. Θα μπορούσα να παίξω πολλά ματς, αλλά μετά κι αυτά τα λίγα ματς που είναι να αγωνιστώ, μάλλον δεν θα τα παίξω».

 

Τέλος αναφέρθηκε στον κόσμο και πώς θα επιστρέψει στο γήπεδο.

 

«Για να επιστρέψει ο κόσμος, όλοι εμείς πρέπει να βάζουμε την ψυχή μας. Να έχουμε θέληση κι όρεξη κι αυτό να το αισθανθεί ο κόσμος. Από εκεί και πέρα όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει κρίση και αυτό είναι πρόβλημα. Οσοι μπορούν όμως να πάνε στο γήπεδο ας προσπαθήσουμε να τους μεταφέρουμε τον ενθουσιασμό μας».

 

 ΠΗΓΗ sportday.gr

Σχετικά άρθρα