Μάσκαρα: 10 top λάθη που κάνεις όταν την εφαρμόζεις

Μάσκαρα: το… απόλυτο εργαλείο για ένα σωστό μακιγιάζ! Από την… ορθή εφαρμογή της κρίνεται κατά πόσο θα έχεις ένα πετυχημένο βλέμμα, έντονο και… αφοπλιστικό! Είσαι σίγουρη ότι δεν κάνεις λάθη; Τόσο η επιλογή του σωστού προϊόντος όσο και η εφαρμογή της αποτελεί για πολλές γυναίκες ένα… γρίφο για δυνατούς λύτες!

Όλες κάνουμε λάθη στον τρόπο που χρησιμοποιούμε τη μάσκαρα αλλά και στις μάσκαρες που επιλέγουμε. Εμείς συγκεντρώσαμε τα πιο σημαντικά λάθη που έχουν δυσάρεστες συνέπειες τόσο στο πώς φαίνεσαι όσο και στο πώς αισθάνεσαι με το μακιγιάζ σου!

Δες τα κυριότερα λάθη:

Δεν βάζεις μάσκαρα στις εξωτερικές γωνίες των βλεφαρίδων σου

Αν θέλεις έντονο βλέμμα που… μαγνητίζει μην ξεχνάς ποτέ να εφαρμόζεις μάσκαρα στις εξωτερικές γωνίες των βλεφαρίδων σου! Είναι το μυστικό για να φαίνεται το μάτι σου μεγαλύτερο!

Δεν εφαρμόζεις το προϊόν στις εσωτερικές σου βλεφαρίδες

Πρέπει να βάζεις μάσκαρα σε όλο το μήκος των βλεφαρίδων σου, από την εσωτερική μέχρι και την εξωτερική γωνία, ακόμη και στις πολύ μικρές βλεφαρίδες που βρίσκονται στην εσωτερική γωνία του ματιού σου! Με αυτόν τον τρόπο τονίζεις ακόμα περισσότερο το βλέμμα σου.

Δεν χρησιμοποιείς το ψαλίδι για βλεφαρίδες

Και μόνο που το βλέπεις τρομάζεις! Μπορεί στο παρελθόν να έχεις δοκιμάσει να το χρησιμοποιήσεις και να έχεις αποτύχει. Ωστόσο, το εργαλείο αυτό δίνει ωραία καμπύλη στις βλεφαρίδες προτού εφαρμόσεις τη μάσκαρα και το αποτέλεσμα που δίνει στο βλέμμα σου, σε συνδυασμό με τη μάσκαρα, είναι μοναδικό!

Δεν χρησιμοποιείς σωστά το βουρτσάκι της μάσκαρας

Υπάρχουν διαφορετικά βουρτσάκια μάσκαρας, που καθένα εξυπηρετεί τον δικό του σκοπό, ανάλογα με το μέγεθος και το σχήμα των βλεφαρίδων σου. Η σωστή επιλογή, με τη βοήθεια ενός ειδικού, είναι το πρώτο βήμα. Ωστόσο, όλα σχεδόν τα βουρτσάκια σού δίνουν τη δυνατότητα της χρήσης σε γωνία 360 μοιρών για καλύτερο αποτέλεσμα. Επωφελήσου από τις δυνατότητες που σου προσφέρει το κάθε βουρτσάκι!

Δεν ξεκινάς από τις ρίζες των βλεφαρίδων σου

Η σωστή κίνηση για την εφαρμογή της μάσκαρας είναι από τις ρίζες προς τις άκρες, σε όλο το μήκος της βλεφαρίδας και του ματιού. Αν δεν ξεκινάς από τις ρίζες, δε θα φτάσεις ποτέ στο μήκος που θέλεις για τις βλεφαρίδες σου! Προσοχή βέβαια μην μουτζουρωθείς!

Λυγίζεις το βουρτσάκι

Μια “κακή” συμβουλή που μπορεί να στην έχει δώσει μια φίλη σου ή ακόμα και η μαμά σου. Δεν βοηθάει! Αντιθέτως αν σπας το βουρτσάκι, το προϊόν γίνεται πιο δύσχρηστο και τελειώνει πιο εύκολα. Μπαίνει αέρας μέσα στο σωληνάριο και μπορεί να στεγνώσει η μάσκαρα πιο γρήγορα!

Η μαύρη μάσκαρα είναι για σένα μονόδρομος!

Είναι η πιο συνηθισμένη και πιο εύχρηστη. Ωστόσο δεν είναι το μοναδικό χρώμα που υπάρχει! Άλλωστε αν έχεις πολύ ανοιχτόχρωμες βλεφαρίδες είναι πιθανό να σου πάει πολύ και η καστανή. Επίσης μην ξεχνάς τη μωβ μάσκαρα που κυκλοφορεί πολύ! Και τα άλλα χρώματα, όπως το μπλε ή και το πράσινο μπορούν να δώσουν μια ενδιαφέρουσα… πινελιά στο βλέμμα σου! Φυσικά εξαρτάται από το χρώμα των ματιών σου, το υπόλοιπο μακιγιάζ σου και την περίσταση!

Δεν ψάχνεις μάσκαρα για ευαίσθητα μάτια ή για φακούς επαφής

Αν φοράς φακούς επαφής ή υποφέρεις από επιπεφυκίτιδες είναι φυσικό να μη σου κάνουν όλες οι μάσκαρες που κυκλοφορούν στο εμπόριο! Και αν δεν κάνει η μάσκαρα για τα μάτια σου, υπάρχει κίνδυνος για μολύνσεις!

Κλείνεις τα μάτια άμεσα μόλις εφαρμόσεις τη μάσκαρα

Αν κλείσεις τα μάτια μόλις εφαρμόσεις τη μάσκαρα ρισκάρεις να μουτζουρωθείς! Αν βέβαια δεν μπορείς εκ φύσεως να συγκρατηθείς τότε πρέπει να σαι πολύ προσεκτική στον τρόπο που εφαρμόζεις τη μάσκαρα! Άλλωστε πολλοί make up artist υποστηρίζουν ότι πρέπει να έχεις κλειστά τα μάτια -ή σχεδόν κλειστά- όταν βάζεις μάσκαρα. Δοκίμασέ το και δες αν σου ταιριάζει και αν μπορείς να το καταφέρεις!

Κρατάς τη μάσκαρα πάρα πολύ καιρό!

Οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να αντικαθιστάς τη μάσκαρα σε διάστημα 3-6 μηνών το πολύ γιατί αλλιώς ρισκάρεις να πάθεις μόλυνση!

Βάζεις πάρα πολλά στρώματα!

Αν βάζεις πολλά στρώματα προϊόντος ρισκάρεις ουσιαστικά να φαίνονται οι φλεβαρίδες σου αφύσικα παχιές και άσκημες ενώ διακινδυνεύεις να εμφανιστούν πολλά μαύρα “κομματάκια” πάνω στις βλεφαρίδες σου. 2- 3 στρώματα αρκούν

Αμελείς να βάζεις μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες

Μην ξεχνάς ποτέ τις κάτω βλεφαρίδες σου αν θες το τέλειο βλέμμα! Πολύς κόσμος δεν βάζει μάσκαρα εκεί. Επίσης είναι πιο δύσκολο να μουτζουρωθείς. Ωστόσο υπάρχουν και ειδικά βουρτσάκια για μικρές βλεφαρίδες (κάποιες μάσκαρες έχουν διπλό βουρτσάκι: ένα για μικρές και ένα για μεγάλες βλεφαρίδες).

Ν.Κ.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Το μυστικό της Μπέλα Χαντίντ για την τέλεια εφαρμογή της μάσκαρας

Tips για να βάζεις σωστά την μάσκαρα!

Πέντε λάθη που κάνουν όλες οι αρχάριες όταν βάζουν μάσκαρα

 

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα