Μάθε πώς το πορνό επηρεάζει τις σεξουαλικές σου συνήθειες!

Εάν ανήκεις κι εσύ στην (ευρεία) κατηγορία των γυναικών εκείνων που βλέπουν πορνό, άσχετα εάν το παραδέχονται ή όχι, τότε να σου πούμε ότι πολύ καλά κάνεις.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι πολύ φυσιολογικό για μια γυναίκα να αναζητά τη σεξουαλική της διέγερση μέσω οπτικών ερεθισμάτων και ακόμα καλύτερα εάν τα ερεθίσματα αυτά αποτελούν την πραγματοποίηση των φαντασιώσεών της.

Όμως, το να παρακολουθείς πορνό έχει και κάποιες επιδράσεις στο υποσυνείδητό σου που είναι πολύ πιθανό να μην τις έχεις αντιληφθεί στην καθημερινότητα της σεξουαλικής σου ζωής.

Σύμφωνα, λοιπόν, με έρευνα που έγινε στη Γαλλία, προέκυψε ότι το αν ξυρίζονται εντελώς ή όχι η γυναίκες εξαρτάται από το αν βλέπουν πορνό ή όχι.

Και εξηγούμαστε, για να μην παρεξηγούμαστε…

Στους νέους κάτω των 25 ετών η τάση είναι στις μεν γυναίκες να γίνεται ριζική αποτρίχωση, να μην αφήνουν δηλαδή ούτε δείγμα τρίχας, σε επίπεδο φανατισμού! Όπως ανέφεραν, μάλιστα, συμμετέχουσες στην έρευνα, μια στις δύο δεν έχουν κάνει σεξ γιατί δεν είχαν ξυριστεί.

Και πριν βιαστείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας, να επισημάνουμε ότι και οι νεαροί άνδρες που συμμετείχαν στην έρευνα επεσήμαναν ότι όχι απλώς περιποιούνται την περιοχή των γεννητικών οργάνων, αλλά εάν τους το ζητούσε η καλή τους θα ξυρίζονταν εντελώς.

Οι ειδικοί εξηγούν την τάση αυτή, λέγοντας ότι επειδή ακριβώς οι νέοι στην ηλικία μέχρι τα 25 ανακαλύπτουν τόσο τη σεξουαλικότητά τους όσο και τη λειτουργία των γεννητικών τους οργάνων, δεν θέλουν να υπάρχει το παραμικρό «φυσικό» εμπόδιο στην παρατήρηση αυτή.

Παράλληλα, σε συνδυασμό με τα ποσοστά αυτού του ηλικιακού γκρουπ που παραδέχθηκε ότι βλέπει πορνό, οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα… άτριχα γεννητικά όργανα ου προβάλλονται στις αισθησιακές ταινίες αποτελούν σεξουαλικό πρότυπο για τους νέους ανθρώπους.

Από τα τριάντα και μετά οι γυναίκες έχουν την τάση, πάντα σύμφωνα με την ίδια έρευνα, να… αφήνουν τον εαυτό τους χωρίς να δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο ξύρισμα τόσο των ποδιών όσο και της ευαίσθητης περιοχής.

Παράλληλα, οι άνδρες της ίδιας ηλικιακής ομάδας δήλωσαν ότι ναι μεν δεν τους πειράζουν οι τρίχες τους σε χέρια και πόδια, όμως στα γεννητικά όργανα κάνουν που και που ένα… φρεσκάρισμα.

Επίσης, το αν μια γυναίκα θα ξυρίσει την ευαίσθητη περιοχή της ή όχι είναι επιλογή του συντρόφου της και όχι της ίδιας!

Στις ηλικίες 50 και άνω, η αποτρίχωση είναι μάλλον ξεπερασμένη συνήθεια, καθώς σχεδόν το 30% των συμμετεχουσών δήλωσε ότι δεν ξυρίζει την ευαίσθητη περιοχή της.

Οι τρίχες μειώνουν τον κίνδυνο των μολύνσεων

Σύμφωνα με ιατρικές μελέτες, πάντως, το ξύρισμα στην ευαίσθητη περιοχή μπορεί να κάνει κακό στην υγεία σου.

Ειδικότερα, επισημαίνουν ότι η διατήρηση της τρίχας μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων ασθενειών, σύμφωνα με μια μελέτη του 2016: Η πλήρης αποτρίχωση μπορεί να προωθήσει την ανάπτυξη λοιμώξεων (μυκητιασικές λοιμώξεις, ΣΜΝ κ.λπ.) και να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης ασθένειας τύπου έρπητα των γεννητικών οργάνων.

Με πληροφορίες από santemagazine.fr

Σχετικά άρθρα