Πόνος στο στομάχι: Συμβουλές για να απαλλαγείς οριστικά!

Ο πόνος στο στομάχι ή πιο απλά στομαχόπονος μπορεί να είναι και συνηθισμένος, αλλά και πολύ ενοχλητικός ταυτόχρονα, καθώς δύναται να σου χαλάσει αρκετά την καθημερινότητά σου και τις στιγμές σου σε αυτή.

Ένας πόνος στο στομάχι μπορεί να έχει πολλές αιτίες. Παρακάτω, θα δούμε μαζί πώς να απαλλαγείς οριστικά από τον πόνο στο στομάχι, ανάλογα με την αιτία του.

Πόνος από διάρροια

Ο πιο πιθανός λόγος για τη διάρροια είναι μια ελαφρά τροφική δηλητηρίαση. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να κάνεις υπομονή, ώστε να «καθαρίσει» εντελώς ο οργανισμός σου από την τοξική ουσία, μέσω της διάρροιας.

Πόνος από αέρια

Τα αέρια στο στομάχι προκαλούνται από δύο βασικές αιτίες: Είτε τρως τροφές που ερεθίζουν το στομάχι σου και προκαλούν αέρια, όπως είναι τα πράσινα λαχανικά, τα αναψυκτικά, αλλά και τα φρούτα με σπόρους ή την κατάποση αέρα την ώρα που τρως. Η άμεση λύση είναι να συμβουλευτείς τον φαρμακοποιό σου, ο οποίος θα σου δώσει κάποιο σκεύασμα που θα έχει άμεση δράση.

Πόνος λόγω περιόδου

Γενικά στην περίοδο οι πόνοι καλύπτουν όλη την κοιλιακή περιοχή. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό οφείλεται στον ερεθισμό της μήτρας σου. Για να μειώσεις τους πόνους σου πάρε ένα σχετικό αναλγητικό πριν σου έρθει.

Πόνος από φούσκωμα

Συνήθως η αιτία είναι κάποιες τροφές που μπορεί να έχεις καταναλώσει. Καλό θα είναι να αποφύγεις τη μεγάλη περιεκτικότητα σε αλάτι, που κάνει κατακράτηση υγρών, καθώς και τροφές, όπως τα φασόλια, το μπρόκολο και το λευκό αλεύρι. Επίσης, μείωσε τις ποσότητες σε γαλακτοκομικά.

Πόνος από φαγητό

Καλό θα είναι να προσπαθήσεις να τρως πιο αργά και να κόψεις το fast food. Εάν το κάνεις αυτό και οι πόνοι μετά το φαγητό συνεχιστούν τότε μάλλον έχεις κάποιο θέμα με τη χοληδόχο κύστη σου και θα πρέπει να σε δει γιατρός.

Πόνος από δυσκοιλιότητα

Σε όλους μπορεί να συμβεί κάποια περίοδος δυσκοιλιότητας. Γενικότερα, σύμφωνα με τους ειδικούς ο φυσιολογικός μέσος όρος που πρέπει κανείς να πηγαίνει τουαλέτα για να μην θεωρηθεί δυσκοίλιος είναι οι 4 – 5 φορές την εβδομάδα. Εάν έχεις τέτοιο θέμα, δοκίμασε να αλλάξεις τις διατροφικές σου συνήθειες, τρώγοντας περισσότερα φρούτα και λαχανικά.

Με πληροφορίες από womenshealthmag.com

Σχετικά άρθρα