Το grandmama φροντίζει τους ηλικιωμένους

Όσο μεγαλώνουμε οι ανάγκες μας γίνονται περισσότερες, ίσως και πιο περίπλοκες ή και πιο ειδικές. Το grandmama εύχεται στους ηλικιωμένους χρόνια καλά και ποιοτικά και είναι εδώ για να τους στηρίξει.

Το grandmama φροντίζει τους ηλικιωμένους

Τα νούμερα τα έχουμε δει και τα έχουμε ακούσει όλοι λίγο ως πολύ. Τα έχει πάρει το μάτι μας σε κάποια εφημερίδα ή το αυτί μας σε μία ενημερωτική εκπομπή την ώρα που οδηγούσαμε ή ήμασταν στο ταξί. Παρ’ όλα αυτά, δεν δώσαμε μεγάλη σημασία, τα αγνοήσαμε ή κάναμε πώς τα αγνοήσαμε… Άλλωστε, δεν είναι ευχάριστα. Στην Ελλάδα, όπως και στις υπόλοιπες χώρες του Δυτικού Κόσμου, ο πληθυσμός γερνάει. Τι σημαίνει αυτό; Οι άνθρωποι που έχουν περάσει τα 65 αυξάνονται συνεχώς και γεννιούνται ολοένα και λιγότερα παιδιά.

triti ilikia stiriksi

Ελλάδα, η 5η πιο γερασμένη χώρα στον κόσμο

Σύμφωνα με στοιχεία από τη Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία, η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες με τον πλέον γηρασμένο πληθυσμό σε ολόκληρη την υφήλιο, καθώς κατέχει την 5η θέση παγκοσμίως! Αυτό σημαίνει ότι τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών αντιπροσωπεύουν σήμερα στη χώρα μας ποσοστό 19% του πληθυσμού. Μάλιστα, σύμφωνα με τις προβλέψεις, το 2020 αναμένεται το ποσοστό αυτό να ξεπεράσει το 20% και το 2030 περίπου το ποσοστό των ανθρώπων που θα είναι 65+ υπολογίζεται στο 30% του πληθυσμού.

Τα νούμερα είναι αρκετά για να περιγράψουμε την κατάσταση. Τι φταίει; Η γήρανση του πληθυσμού και η αύξηση σε απόλυτους αριθμούς των ανθρώπων που ανήκουν στην Τρίτη Ηλικία, οφείλεται σε δύο βασικούς παράγοντες, ο ένας θετικός κι ο άλλος αρνητικός. Ο θετικός είναι ότι ο μέσος όρος ζωής αυξάνεται και το προσδόκιμο της ζωής των ανθρώπων επιμηκύνεται. Ο αρνητικός παράγοντας είναι ότι έχουν μειωθεί οι γεννήσεις. Έτσι, ο συνδυασμός της υπογεννητικότητας και του αυξημένου μέσου όρου ζωής μάς φέρνουν στο αποτέλεσμα, που περιγράψαμε: Όλοι και πιο γηρασμένος πληθυσμός.

Σας στηρίζουμε για να τους στηρίξετε

mana kori enilikiΤι μπορεί να γίνει γι’ αυτό; Η λύση είναι εύλογη και δεν είναι άλλη από την αύξηση των γεννήσεων. Αλλά δεν είμαστε εδώ ώστε να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τον αριθμό των γεννήσεων και να βάλουμε τέλος στην υπογεννητικότητα. Μακάρι να μπορούσαμε. Αυτό που μπορούμε και που έχουμε βάλει σκοπό μας είναι να συμβάλλουμε ώστε να βοηθήσουμε -στον βαθμό που περνάει από το χέρι μας- στη βελτίωση της ζωής των ηλικιωμένων, των συγγενών τους, των αγαπημένων τους αλλά και των φροντιστών/ γηροκόμων τους.

Καταγράφοντας τις καθημερινές ανάγκες, την αγωνία, τους φόβους, το άγχος, το στρες, τις ενοχές, την αβεβαιότητα συχνά και την απελπισία, τόσο των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας όσο και των γηροκόμων τους. Με στόχο; Να προσφέρουμε αξιόπιστες λύσεις, υποστήριξη, συμβουλές, γνώσεις, διεξόδους που θα βοηθήσουν όλη την οικογένεια να ανταποκριθεί καλύτερα στις νέες απαιτήσεις της ζωής και στις καινούριες ισορροπίες που είναι φυσιολογικό να αλλάζουν όσο περνούν τα χρόνια.

Το σημαντικότερο; Να διασφαλίσουμε γι’ αυτούς τους ανθρώπους τον σεβασμό και τη φροντίδα που αξίζουν, επιλέγοντας με μεγάλη προσοχή τους φροντιστές που προτείνουμε.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.grandmama.gr

Σχετικά άρθρα